x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Rețeta zilei. Chiftele ardelenești cu sos și tarhon

Rețeta zilei. Chiftele ardelenești cu sos și tarhon

20 Ian 2020   •   09:24
Rețeta zilei. Chiftele ardelenești cu sos și tarhon

Un scurt popas la Miercurea Sibiului, într-o iarnă ardeleana, ne-a adus o îmbunătățire serioasă a caietului de rețete și taine gospodărești. Tanti Maria și sora-sa, Floarea, mai bătrână și mai învățată ca ea, ne inițiară în lumea cea fantastică a mâncărurilor aromate cu tarhon - ciorbe și sosuri...

Acolo bucatele se fac gospodărește, că omu' se duce la muncă grea, cu sapa, cu coasa, cu toporul, și nu-i nime' să facă lucrul în locul lui, trebuie să aibă putere să mântuie el ce-i de mântuit. Și dacă la câmp ori la drum nu-i lipsesc din desagă pâinea, slănina și ceapa roșie, acasă nevasta îl așteapta cu bucate alese.

Uite așa, cam cum sunt chifteluțele astea cu tarhon și sos de smântână, a căror rețetă v-o dau mintenaș și dumneavoastră.

Chiftele ardelenești cu sos și tarhon - rețeta

Carnea, câtă o ai, trebuie să fie cam o treime de porc și două treimi de vită. Să zicem că aveți 200 gr carne de porc, 400 gr carne de vită.

Citește mai departe AICI

×