x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Culinar Vinurile dobrogene vor fi promovate la Festivalul Pontus Euxinus din Constanța

Vinurile dobrogene vor fi promovate la Festivalul Pontus Euxinus din Constanța

21 Aug 2019   •   16:16
Vinurile dobrogene vor fi promovate la Festivalul Pontus Euxinus din Constanța
Sursa foto: Jean-philippe WALLET/Getty Images/iStockphoto

La cea de-a doua ediție a Festivalului Pontus Euxinus care se va desfășura în perioada 22-25 august în Piața Ovidiu din Constanța, vor participa meșteșugari, ansambluri folclorice și proprietari de podgorii din județul Tulcea. Vor putea fi degustate şi diferite varietăţi de vinuri produse în podgoriile din nordul Dobrogei.

"Avem vinuri premiate la concursuri naţionale şi internaţionale, avem un furnizor al Casei Regale, se spune că papa Francisc a plecat cu vin din judeţul Tulcea după vizita în România, iar toate astea constituie un real potenţial pentru turismul din judeţ. Zeci de turişti participă anual la degustările de vinuri din crama din Măcin, iar anul viitor alte două crame s-ar putea deschide în judeţ. Una dintre ele a refuzat anul acesta un grup de turişti din Germania din cauza lipsei unui spaţiu de cazare", a declarat Corina Davidov,  reprezentanta Asociaţia de Management a Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD)

Şi experţii în vinuri susţin potenţialul turismului oenologic din judeţ, deşi Tulcea are înregistrate doar două denumiri de origine controlată, potrivit inspectorului Oficiului Naţional al Viei şi Produselor Viti-vinicole, Ioan Vlad. "Potenţialul turistic al zonei vine ca o mănuşă pentru producătorii de vinuri. Se prefigurează o creştere a ponderii acestui tip de turism".

Unii proprietari de plantaţii de viţă de vie spun că anul acesta a fost unul bun pentru vin, deşi a fost secetă. "Avem o suprafaţă de 50 de hectare înfiinţată în 2009-2010, pentru soiuri de vin alb şi roşu. Afacerea este o tradiţie de familie. Anul acesta a fost unul secetos, dar avem sistem de irigaţii pe care l-am utilizat şi estimăm că vom avea o producţie de 9 tone la hectar", a menţionat Miron Costin, inginer viticol.
 

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vinuri tulcea