x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion 5 sfaturi practice care te vor ajuta să alegi doar piese vestimentare de calitate

5 sfaturi practice care te vor ajuta să alegi doar piese vestimentare de calitate

11 Aug 2021   •   14:03
5 sfaturi practice care te vor ajuta să alegi doar piese vestimentare de calitate
Sursa foto: Unsplash.com

Când își reînnoiesc garderoba, multe persoane țin cont, în primul rând, de designul pieselor vestimentare pe care le achiziționează. Culorile, imprimeurile și croiala primează întotdeauna. Uneori, și prețul articolelor poate fi decisiv.

Cu toate acestea, specialiștii în modă cunosc un secret prețios. Cu cât investești mai mult în haine de înaltă calitate, cu atât vei fi nevoit să cumperi mai rar. Articolele vestimentare calitative rezistă mai bine în timp, nu se decolorează, nu se lărgesc și nu capătă acel aspect de uzură, tipic hainelor fast fashion.

Acestea fiind spuse, dacă vrei să ai look-uri impecabile și o garderobă versatilă și calitativă, ține cont de sfaturile de mai jos și amintește-ți-le înainte să mergi la cumpărături!

1. Ține întotdeauna cont de material

Când modelul unei perechi de pantaloni sau imprimeul unei bluze este extrem de atractiv, poate fi foarte ușor să nu te mai uiți pe etichetă, pentru a verifica materialele sau alte detalii.

Cu toate acestea, dacă vrei să cumperi haine de calitate, totuși, este esențial să alegi acele piese vestimentare confecționate din materiale naturale, prezente într-un procentaj cât mai mare. Acestea vor rezista mai bine în timp, fără să își piardă forma și structura.

Așadar, evită articolele care conțin doar elastan, acrylic și poliester, orientându-te spre piese cu bumbac, in, cașmir, mătase sau lână.

2. Acordă atenție fermoarelor și nasturilor

Un alt indiciu despre calitatea hainelor, în afară de materialul textil, este și materialul din care sunt fabricate accesoriile. Este vorba despre fermoare, capse, nasturi și alte elemente de acest fel.

De cele mai multe ori, hainele de slabă calitate au fermoare și nasturi din plastic, elemente care se pot deteriora foarte repede. Cele calitative, pe de altă parte, sunt dotate cu accesorii din metal sau lemn.

3. Verifică atent cusăturile și croiala

După ce te-ai asigurat că materialele sunt calitative, este nevoie să verifici și detaliile precum felul în care acestea sunt cusute sau prinse.

Hainele de calitate vor avea întotdeauna cusături puternice, rezistente, drepte și armonioase. Poți vedea o gamă completă de produse Sport Couture pe homepage-ul lor. Brandurile de pe site sunt celebre pentru calitatea lor superioară.

Așadar, cumpără acest tip de articole vestimentare. Ele vor rezista impecabil chiar și după sute de purtări, timp de ani întregi.

4. Caută imperfecțiunile

Dacă te-ai hotărât să cumperi o bluză sau o pereche de pantaloni, înainte să o plătești, uită-te după posibile imperfecțiuni.

Dacă materialul este agățat sau descusut, un nasture este aproape desfăcut sau fermoarul nu se închide ușor, este foarte probabil să fie vorba despre o piesă de slabă calitate.

Chiar dacă articolul vestimentar pe care l-ai luat tu arată bine, verifică și celelalte piese din magazin. Dacă multe dintre ele prezintă imperfecțiuni, ar fi mai bine să optezi pentru alt brand.

5. Probează haine haute couture

Uneori, chiar dacă ești foarte atent la detaliile de mai sus, nu poți face diferența dintre o piesă vestimentară fast fashion și una extrem de calitativă. De aceea, o idee excelentă este să testezi pe propria piele diferența uriașă.

Chiar dacă nu intenționezi să cheltuiești o avere pe o bluză creata de un brand de top, mergi într-un showroom sau într-un magazin și probează câteva piese. Încearcă topuri, fuste, rochii sau pantaloni din diferite materiale și fii atentă la felul în care acestea se simt pe corp.

Apoi, probează haine asemănătoare în alte magazine. Vei observa imediat diferența și vei putea identifica mult mai ușor piesele vestimentare calitative.

În final, dacă vei ține cont de toate cele cinci recomandări de mai sus, în scurt timp vei avea experiența necesară pentru a alege întotdeauna doar cele mai calitative haine, pentru garderoba ta perfectă!

 

https://unsplash.com/photos/knKm7u_7Ihw

×