x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Care este secretul cremelor antirid

Care este secretul cremelor antirid

13 Oct 2020   •   10:59
Care este secretul cremelor antirid

Observăm în ultimul timp o răspândire din ce în ce mai mare a cremelor care promit tinerețea veșnică și o piele ca de bebeluș, însă care nu se dovedesc a fi decât niște promisiuni deșarte. Cu toate acestea, siteul de sanatate doctormenci.ro mentioneaza anumite creme antirid sunt special create de către dermatologi și medici pricepuți, din ingrediente atent alese pentru a asigura o îngrijire corespunzătoare pentru un ten matur, iar alegerea unui produs pentru ten nu trebuie să fie una întâmplătoare.

Pielea se sensibilizează în momentul în care este supusă unor factori externi agresivi precum stresul oxidativ și razele UV, tocmai de aceea produsele pe care le folosim trebuie să vină în întâmpinarea acestor probleme.

Este important să cunoașteți cum funcționează ingredientele din crema antirid, mai ales dacă acestea sunt active, care este acțiunea lor asupra dermei și ce anume trebuie să căutați la o cremă antirid pentru a funcționa.

Așadar, care este secretul din spatele formulelor de acțiune ale cremelor antirid?

Adevărul despre formulele antirid

Vestea buna este că în spatele cremelor antirid există concepte științifice și principii demonstrate medical, iar titlul pentru „cea mai buna crema antirid” nu se câștigă decât de către cea care are la bază o cercetare temeinică.

Chiar dacă nu există niciun produs capabil să stopeze amprenta trecerii timpului, unele produse pot să îmbunătățească aspectul tenului.

Pielea noastră este un organ menit să blocheze substanțe necunoscute să intre în interiorul corpului nostru, fiind compusă din 3 straturi care se comportă asemenea unui zid de apărare. Astfel că, mare parte dintre moleculele pe care pielea noastră le întâlnește vor fi păstrate la suprafață, fiind incapabile să penetreze pielea, însă micromoleculele pot face acest lucru.

În momentul în care cumpărați o cremă antirid trebuie să citiți lista de ingrediente și să căutați: alantoină, acid hialuronic și retinol. Dacă ați identificat unul din aceste componente, sunteți pe drumul cel bun mai ales daca si rumati dieta mediteraneana!

Retinolul este un ingredient extraordinar pe care femeile îl folosesc din 1960, fiind cunoscut pentru efectele sale asupra acneei, dar și asupra ridurilor și liniilor fine.

De la ce vârstă trebuie să utilizăm o cremă antirid?

Cu atât de multe variante de creme pe piață, este destul de greu de determinat care este cea mai potrivită vârstă la care putem să începem să folosim o cremă antirid, mai ales când pe cutiile acestora există specificații precum: ”30+”, ”45+” și ”50+”, dar care nu explică de ce acea vârstă este corespunzătoare cremei respective.

Experții recomandă să începem prevenirea apariției ridurilor, folosind creme și tratamente potrivite tipului nostru de ten în jurul vârstei de 30 de ani, în momentul în care producția de colagen începe ușor-ușor să încetinească.

Există, însă, oare cea mai buna crema antirid dupa 40 de ani? Răspunsul este da, însă trebuie să vă găsiți crema care se potrivește cu cerințele pe care tenul dumneavoastră le impune.

Unele femei, din cauza expunerii repetate la soare și a unui stil de viață nesănătos sunt nevoite să utilizeze o cremă antirid de la vârsta de 20 de ani, pe când altele, care au avut o rutină de îngrijire corectă a tenului, nu au nevoie de cremă antirid decât după 45, chiar 50 de ani.Un exemplu bun de o astfel de crema este goji cream.

Este adevărat că anumite tipuri de ten sunt predispuse la o îmbătrânire prematură?

Mai important decât tipul de ten pe care îl aveți este moștenirea genetică, astfel încât nu există un tip de ten mai puțin norocos. Cu toate acestea, pielea sensibilă și deschisă la culoare, care se arde ușor la soare poate să fie brăzdată de riduri mai repede decât celelalte tipuri de piele.

Vestea bună pentru persoanele care au un astfel de ten este că puteți să folosiți creme cu SPF pentru a vă proteja de razele UV, să aveți un stil de viață sănătos, să vă hidratați corespunzător și să dormiți cel puțin 7 ore pe noapte.

 

Așadar, secretul din spatele cremelor antirid se află în compoziția acestora. O cremă bună este cea care va îmbunătăți aspectul și textura epidermei, care va reduce vizibilitatea liniilor fine și a ridurilor. Mai mult decât atât, cremele care au capacitatea de a îndepărta celulele moarte și de a stimula generarea unor noi celule sunt cremele pe care trebuie să le căutați deoarece tenul dumneavoastră va deveni mult mai luminos și catifelat după utilizarea sa.

Nu uitați că o rutină de îngrijire corectă trebuie să cuprindă demachiere obligatorie dimineața și seara, folosirea unui toner pentru a curăța în profunzime pielea și o cremă antirid potrivită tipului dumneavoastră de ten. Pe lângă acea cremă antirid se mai pot adăuga și alt fel de creme și seruri dacă simțiți nevoia.

×