x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ce se asortează cu un Ferrari sau Bentley?

Ce se asortează cu un Ferrari sau Bentley?

de Magdalena Popa Buluc    |    23 Mai 2020   •   18:22
Ce se asortează cu un Ferrari sau Bentley?

Asocierea Hublot-Ferrari și Breitling-Bentley va fi scoasă la licitație publică în doar 4 zile prin prezența unor modele exclusiviste și piese de colecție de ceasuri realizate în ediții limitate pentru industria automobilistică de lux. Modelele de colecție prezente în Licitația unei Colecții Importante de Ceasuri din 26 mai reflectă, pe de o parte, excelent forța mașinilor de colecție, iar pe de altă parte spun povestea unor personaje celebre.

Asocierea Hublot-Ferrari este dovada vie că finețea orologierilor elvețieni și exuberanța stilului dat de creațiile auto pot coexista. Fructul asocierii dintre Hublot, producătorul de ceasuri de lux și unul dintre sponsorii Formula 1, și Ferarri este ceasul Big Bang Ferrari, produs în ediție limitată 196/1000 și care pleacă în licitație de la un preț de pornire de 10.500 de euro, față de un preț de listă de 26.000 de euro.

Modelele Breitling, realizate în colaborare cu celebrul producător de mașini de lux Bentley, prezintă de la încheietura mâinii pasiunea pentru viteză, adrenalină, dar și calitate și funcționalitate. O ediție foarte limitată produsă în colaborare cu Bentley este ceasul Breitling Mulliner Turbillon cu un preț de pornire de 28.000 de euro, raportat la, uneori, valori de adjudecare de 150.000 de euro, devenind cel mai faimos model Breitling din Licitația unei Colecții de Ceasuri Importante. Pe de altă parte, cel mai accesibil model, o ediție limitată Breitling GMT pentru Bentley are prețul de pornire de 3.750 de euro (față de un preț de listă de 11.000 de euro).

În completarea modelelor realizate în colaborare cu celebrele mărci auto, între cele 121 de ceasuri exclusiviste, sunt și impresionantele apariții care poartă numele Batman, Hulk sau Bumblebee, datorită culorilor care le decorează bezelul. Din materiale deosebite, modelul Rolex supranumit Batman, purtat între alții, de tenismenul Roger Federer în timpul turneului Australian Open, are un preț de pornire de doar 5.500 de euro. De la Batman la Hulk, Rolex crează în 1953 modelul Submariner cu un cadran de culoare verde pentru a celebra cea de-a 50-a aniversare a modelului. Piesa de față, supranumită Hulk, se găsește și în colecția personală a celebrului actor Robert Downey Jr., iar în licitație pleacă de la un preț de pornire de 8.500 de euro, (raportat la un preț de listă de 11.000 de euro, dar valori de piață mai mari, peste prețul de listă, de circa 15.000 de euro). O deosebită apariție este și ceasul semnat de celebrul brand Audemars Piguet Royal Oak Offshore, supranumit Bumblebee după creația americană de acțiune SF, datorită bezelului galben. 12.500 de euro este prețul de pornire al modelului exclusivist, confecționat din carbon și ceramică, și se tranzacționează în piață cu prețuri de până la 35.000-40.000 de euro.

Rolex, Audemars Piguet, Patek Philippe, Hublot, Richard Mille sau Ulysse Nardin, pot fi licitate marți, 26 mai, doar online, la un preț de pornire plecând de la un sfert din prețul pieței, pe platforma Artmark Live.

 

×