x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cel mai mare retailer online din Rusia a intrat pe piața UE

Cel mai mare retailer online din Rusia a intrat pe piața UE

09 Ian 2020   •   14:23
Cel mai mare retailer online din Rusia a intrat pe piața UE
Sursa foto: facebook

Wildberries, cel mai mare retailer online din Rusia şi fosta URSS, şi-a anunţat intrarea pe piaţa europeană odată cu debutul activităţilor sale în Polonia.
Grupul a deschis primul său punct de livrare în Varşovia, ambiţia sa fiind deținerea a o sută de puncte de livrări în această țară. Marca a pus la punct şi o pagină de Internet dedicată special pieţei europene.

"Polonia nu a fost aleasă la întâmplare pentru a fi prima ţară din Uniunea Europeană în care intrăm. Polonia are o situaţie geografică interesantă, piaţa de e-commerce creşte rapid, iar oamenii sunt deschişi la ideea de shopping online", a declarat directorul de dezvoltare de la Wildberries, Vyacheslav Ivashchenko.

Specializat pe îmbrăcăminte, Wildberries propune clienţilor săi livrarea la domiciliu sau la puncte de livrare echipate cu cabine de probă. Până acum marca era prezentă în cinci ţări (Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan şi Kârgâstan ), toate din fosta URSS.

Wildberries a fost înfiinţat în anul 2004 de cuplul Vladislav şi Tatyana Bakalchuk, care între timp a devenit a doua cea mai bogată femeie din Rusia potrivit revistei Frobes. Marca primeşte, în medie, 750.000 de comenzi pe zi, iar în 2019 vânzările sale au depăşit 3,1 miliarde euro, în creştere cu 94% comparativ cu 2018.

De mai mulţi ani comerţul online este într-o creştere explozivă în Rusia, în pofida faptului că economia rusă înregistrează o creştere modestă. În prima jumătate a anului trecut, cifra de afaceri a primelor trei mari companii de retail online din Rusia, Wildberries, Apteka.ru (farmacie online) şi Ozon (versiunea rusă a site-ului american de comerţ online Amazon), a înregistrat o creştere de 107%.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: wildberries