x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cinci reguli de urmat la un concert pe stadion

Cinci reguli de urmat la un concert pe stadion

de Nadina Câmpean    |    18 Iun 2017   •   20:00

A venit vara și, odată cu ea, și distrac­ția în aer liber. Din fericire, țara noastră nu mai e ocolită de trupele mari ale momen­tului sau de festivaluri care adună mii de oameni în același loc. Însă, lumea e în con­tinuă schimbare și toate aceste evenimente înseamnă reguli noi, atât de bună purtare, cât și de siguranță. Sunt oameni care renun­ță să mai meargă la un concert pe stadion de teamă. Trebuie să ne bucurăm de viață în continuare, însă e necesar să fim atenți la câteva detalii.

Ajungeți cu cel puțin două ore înainte de concert. Controalele sunt riguroase, de la percheziții corporale până la detectoare de metale. Va dura, vor fi mii de oameni și nu vreți să vă enervați înainte de concert. Acceptați controalele. Nu e nimic personal, ci sunt reguli din ce în ce mai dure, mai ales după atacul de la Manchester Arena.

Renunțați la rucsac sau la genți de di­mensiuni mari. Nu veți reuși să intrați cu ele nici în urma controalelor. În cel mai bun caz, va trebui să le lăsați în niște dulapuri speciale și să le recuperați după concert. Însă durează și nu vă doriți bătăi de cap.

Respectul se aplică și pe stadion. Sunt fani care merg cu ore bune înainte să prindă un loc cât mai în față. Tentația e să încercați să faceți același lucru, deși ajungeți cu puțin timp înainte. Nu e corect față de ceilalți și nu inventați scuze ca să ajungeți aproape de scenă. Trebuie evitat orice conflict. Până la urmă, mergeți acolo pentru distracție, nu?

Atenție la țigări! Legea care a interzis fumatul în locuri publice a enervat multă lume. Nu se aplică pe stadion, însă ar trebui să se aplice legea bunului-simț. Când sun­teți înconjurați de o mare de oameni, e bine să încercați să răriți numărul țigărilor sau măcar să fiți atenți să nu le suflați direct în față celor din jur.

Nu vă grăbiți să plecați. După distrac­ție, după ore bune de stat în picioare, toată lumea e dornică să ajungă cât mai repede acasă sau la cel mai apropiat bar. Începe nebunia și totul poate deveni o neplăcută amintire. În general, în cel mult o jumătate de oră, stadioanele sunt complet goale. De ce să vă călcați în picioare când se poate ieși treptat?

Dar cea mai importantă regulă e să vă distrați! Încercați să vă relaxați și să vă bu­curați din plin de experiența trăită.

×
Subiecte în articol: reguli stadion concert