x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum alegi rochiile de seară, pentru un look de invidiat

Cum alegi rochiile de seară, pentru un look de invidiat

27 Ian 2021   •   10:49
Cum alegi rochiile de seară, pentru un look de invidiat

Ești adepta stilul casual sau sport? Sau ținutele office sunt preferatele tale? Nicio problemă dar, cu toate acestea, cu siguranță ai parte și tu de destul evenimente speciale, unde se recomandă să porți rochii de seară. Și atunci, ce faci? Chiar și cele mai anti-fashioniste urmașe ale Evei știu că din garderobă nu are voie să lipsească măcar o rochie de seară. Dar cum alegi rochia perfectă? Din fericire, avem pentru tine câteva recomandări privind alegerea acelor rochii de seară care să îți asigure un look de invidiat.

Ține cont de silueta ta

În magazine, online sau nu, există o mulțime de modele de rochii de seară care sunt pe gusturile tale. Dar oare chiar toate ți se potrivesc? Specialiștii în modă sunt de părere că alegerea unei rochii de seară trebuie să înceapă cu o analiză corectă a siluetei. Altfel spus, degeaba îți plac ție rochiile de tip sirenă, dacă ai câteva kilograme în plus, sau șolduri ceva mai proeminente.

Multe dintre femei au o siluetă de tip pară, iar pentru ele sunt indicate acele rochii de seară cu accent pe partea superioară a corpului, iar în partea de jos trebuie ales ceva care să mascheze șoldurile. La silueta de tip măr sunt recomandate modelele cu croi drept, în timp ce la ce oarecum dreptunghiulară, vezi dacă găsești ceva cu pliuri și decolteuri rotunde.

Materiale de calitate

Chiar dacă este o rochie care nu o porți în mod curent, tot trebuie să fii atentă la materialul din care este confecționată. Alege material de calitate, cum sunt jerseul, voalul, mătasea și catifeaua. Acestea nu sunt doar de o calitate deosebită, dar au parte de acel aer de stil și de eleganță pe care ți-l dorești de la o rochie de seară.

Culoarea

Aici lucrurile sunt puțin mai relaxate, pentru că poți alege ceea ce ți se potrivește. Totuși, ține cont și de evenimentul la care urmează să participi. Dacă e cumva o nuntă, evită albul, cremul, bejul, chiar și galben sau roz foarte pal, deoarece se spune că ”faci concurență miresei”. Și, chiar dacă avem de a face cu un eveniment fericit, ”micuța rochie neagră” despre care ne vorbea Coco Chanel se potrivește perfect și aici. În plus, între noi fie vorba, vei părea și ceva mai suplă.

Mini… midi… asimetrică…

Aminteam ceva mai sus că alegerea unei rochii de seară depinde și de evenimentul la care urmează să participi. De aceea, avem pentru tine câteva mici trucuri pentru că să ai mereu o apariție care îi va uimi plăcut pe cei din jur.

Rochia neagră, lungă și elegantă este un model cu care pur și simplu nu poți să dai greș. Și, din fericire, se potrivește perfect cam pentru toate tipurile de evenimente, fie că vorbim despre o petrecere la firmă, nunți, botezuri sau altele asemănătoare. Niște pantofi cu toc și un clutch elegant completează frumos o ținută pur și simplu perfectă.

Rochia midi este, potrivit creatorilor de modă, rezervată evenimentelor în aer liber sau botezurilor. Spre deosebire de nunți, acum rochia ta poate avea și un imprimeu vesel, sau poți opta pentru acele modele romantice. Tu știi care te-ar pune mai bine în evidență, așa că nu alege chiar primul model care îți iese în cale

Rochia asimetrică. Pare destul de complicat, dar în realitate lucrurile nu stau deloc așa. Este un model care se potrivește perfect la orice tip de eveniment și este mereu la modă. Prin urmare, vei reuși de fiecare dată un look perfect! Ce poate fi mai bun de atât?

De asemenea, blog Poema te poate ajuta cu sfaturi de la specialiști in fashion în legătură cu rochiile de seară și modul în care acestea pot să-ți flateze silueta.

Te-au ajutat recomandările noastre despre cum să alegi rochia de seară perfectă? Care este preferata ta?

 

 

 

 

×