x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Cum să alegem pietrele pe care să le oferim cadou

Cum să alegem pietrele pe care să le oferim cadou

17 Sep 2021   •   08:30
Cum să alegem pietrele pe care să le oferim cadou

A oferi o bijuterie ce conține cristale și pietre reprezintă ceva mult mai complex decât am crede. Un cristal, de exemplu, nu este ca și cum am oferi cadou orice obiect material, dar înseamnă să oferim cuiva iubit ceva care să îi aducă bunăstare și energie pozitivă. Evident, trebuie să alegeți piatra potrivită în funcție de circumstanțe, fiecare dintre ele, de fapt, având semnificații și puteri diferite.

 

Important este ca bijuteria să aibă pietre și cristale pure și de calitate. Pietrele prețioase și semiprețioase au fost apreciate din cele mai vechi timpuri, au fost date regilor ca semn de venerație și respect. Putem oferi celor dragi bratari pietre semipretioase, coliere, cercei și așa mai departe. Acestea sunt cadouri simbolice care trebuie oferite în cele mai semnificative ocazii: nunți, aniversări, logodne, dar și botezuri sau pentru cei mai dragi prieteni.

 

Alegeți piatră potrivită pentru o bijuterie pe care să o oferiți cadou

 

Când decideți să oferiți o bijuterie ce conține cristale și pietre semiprețioase, de fapt oferiți cuiva energie, precum și frumusețe. Prin urmare, este necesar să ne gândim care sunt nevoile celor care vor primi bijuteriile respective, de ce au nevoie în acel moment specific și, de asemenea, caracteristicile lor. Să vedem ce cristale sunt recomandate pe baza nevoii celor care le vor primi.

 

Un Cuarț Roz pentru iubire

 

Dacă trebuie să oferiți o piatră persoanei dragi sau, în orice caz, cuiva pentru care aveți un sentiment foarte puternic, puteți alege Cuarț Roz. Acest cristal emite vibrații pozitive și mesajul pe care îl dă este unul de apropiere și afecțiune profundă. Este, de asemenea, minunat pentru un membru al familiei sau un prieten foarte apropiat.

 

Cuarțul roz este conectat la Chakra inimii, ceea ce înseamnă că simbolizează protecția, dragostea și răbdarea. Poate fi dat și unui prieten ce își caută sufletul pereche, pentru că ajută să se iubească mai mult și emană dragoste pentru ceilalți. De asemenea, cuarțul roz este perfect spiritual și foarte frumos de văzut sau de purtat.

 

Selenit sau Ametist pentru a ne oferi pace

 

Dacă destinatarul cadoului caută liniște, îl puteți ajuta cu un Selenit, cristalul perfect pentru a îndepărta fricile și anxietățile, găsind energia vitală potrivită. Este perfect pentru iubitorii de meditație sau pentru un cuplu, chiar mai bine dacă este vorba despre un cuplu nou. Acesta îi va ajută să găsească înțelegere reciprocă și să-și stabilească echilibrul.

 

Alternativ, este indicat și ametistul. Este cristalul instinctului și al purificării și stimulează a șasea Chakra. Ajută la recâștigarea calmului interior, absoarbe energiile negative eliberând pozitivitate și optimism. Indicat pentru acele persoane care sunt ușor influențate de altele și se agită ușor. Poate fi oferit unui prieten într-un moment dificil, pentru că acesta va culege multiple beneficii.

 

Un Amazonit pentru creativitate

 

Dacă trebuie să faceți un cadou semnificativ unei persoane creative, alegeți un Amazonit. Acest cristal este capabil să creeze un flux puternic de energie și să înlăture blocurile creative care lovesc ocazional artiștii. Stimulează idei noi și ajută la exprimarea personală, îmbunătățind concentrarea și liniștea interioară.

 

Alte pietre care favorizează acest aspect sunt Ochiul lui Tigru, Topazul Galben, Carnelianul și Aragonitul. Alegeți o bijuterie pe care destinatarul o poate purta confortabil, cum ar fi un pandantiv sau o brățară, care îl va ajuta să păstreze energiile negative la distanță și să se reîncarce atunci când este necesar.

 

Dacă vreți să oferiți o bijuterie cu această piatră, optați pentru o brățară. Culoarea sa va aduce noroc, puritate și curaj celor care îl primesc. Amazonitul este o piatră foarte rară, al cărui nume derivă din răul Amazon, răul unde a fost găsit acest mineral. Cu toate acestea, în Egiptul Antic era considerat un simbol al fertilității. Cumpărați această piatră și altele pe care vi le-am recomandat de la stonemania.ro. Aici veți găsi bijuterii, dar și pietre și cristale în stare brută.

 

Alte pietre pe care să le oferiți cadou

 

La fel ca în orice sferă în care energia lor este aplicată, există cristale care pot fi oferite că daruri și altele pe care, în schimb, ar fi mai bine să le evităm. Iată pietrele pe care este bine să le oferiți în dar:

 

Angelita: este un cristal albastru foarte frumos, care aduce pace și armonie. Indicat pentru cuplu, ajută la trezirea pasiunii, dar și a creativității. În culturile antice a fost numită și „piatră amazoniană”, iar dacă este oferită în dar aduce bani și prosperitate.

 

Onix: o piatră semiprețioasa neagră, foarte misterioasă și fascinantă. Trebuie să o oferiți celor care au nevoie să se afirme și să-și recapete puterea și stima de sine. Perfect ca dar sub formă de brățară. 

 

Ce pietre să evitați

 

Există o piatră care ar trebui întotdeauna evitată atunci când vine vorba de a face un cadou: Jad. Disponibil în diferite culori, a fost poreclit odată „Piatra egoistului”, deoarece se credea că aduce certuri. De fapt, Jadul aduce curaj, dreptate și înțelepciune. În orice caz, deși este foarte frumos, nu ar trebui să fie oferit niciodată în dar, ci doar cumpărat pentru sine.

 

Pentru a alege brățări sau pietre și cristale cadou, accesați site-ul stonemania.ro. Deși puteți cumpără și din magazinul fizic, achiziționând online aveți următoarele beneficii:

 

- Certificat de garanție - firma autorizată ANPC;

- Program de fidelizare cu reducere permanentă pe viață;

- 30 de zile drept de retur gratuit;

- Livrare gratuită pentru toate comenzile peste 119 lei.

 

 

 

×