x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion De ce ai nevoie de un fotograf profesionist la nunta ta

De ce ai nevoie de un fotograf profesionist la nunta ta

23 Sep 2021   •   12:30
De ce ai nevoie de un fotograf profesionist la nunta ta

Organizarea unei nunți de vis nu este un lucru simplu. Înainte de a începe să contractezi diverse servicii și furnizori, primul lucru este să știi ce buget ai la dispoziție. Abia apoi este recomandat să lucrezi la fiecare detaliu, pentru ca ziua nunții tale să fie așa cum ai visat. Decorul, vestimentația, meniul, sunt toate importante. Dar pe lângă acestea una dintre cele mai importante alegeri este cea a fotografului care va imortaliza fiecare moment al nunții voastre.

Chiar dacă ideea de a fotografia momentele importante din această zi cu telefoanele mobile sau aparatele foto pe care le aveți la dispoziție poate părea tentantă, în final vă veți felicita pentru decizia de a angaja un fotograf nuntă.

Mizează pe experiență unui profesionist: foto video nuntă

Astăzi oricine are la îndemână un telefon cu camera performantă cu care să poată surprinde orice în orice moment. Doar că nu este același lucru cu a apela la serviciile și experiență unui profesionist în domeniu. Un fotograf nuntă va ști cum să folosească un aparat foto pentru a da naștere unor adevărate opere de artă.

Caută un profesionist foto video nuntă care are experiență și un palmares impresionant de clienți fericiți cu care se mândrește și care reprezintă cea mai bună dovadă a faptului că respectivul își cunoaște foarte bine meseria. Dincolo de tot echipamentul profesional pe care îl are la dispoziție și cu ajutorul căruia materialele foto și video se remarca prin calitate, ochiul unui profesionist va ști să dea viață prin imagini poveștii nunții voastre.

Un fotograf de nuntă profesionist știe să folosescă camera, are experiență în a face fotografii la  diferite intensități ale luminii, în condiții diferite, realizând adevărate compoziții și executându-le perfect. Este important să realizezi că nu aparatul sau echipamentul în sine face toate aceste lucruri, ci fotograful care și-a cultivat acest talent de-a lungul anilor de experiență și a nenumăratelor ore de filmare.  Doar cu ajutorul unui fotograf nuntă profesionist veți putea avea un întreg album de nuntă cu fotografii bine realizate.

Pentru că angajezi un fotograf de nuntă profesionist, toate imaginile care surprind cele mai importante momente și cele mai mici detalii ale nunții sunt apoi editate, tăiate și integrate într-un album care spune povestea nunții.

Scrie cea mai frumoasă și dinamică poveste de nuntă

Cele mai multe nunți se desfășoară în diverse cadre, în anumite locații și cu diferite categorii de invitați. Un fotograf nuntă profesionist va ști care este cea mai frumoasă modalitate prin care să surprindă fiecare astfel de detaliu.

Cele mai multe momente de la nuntă sunt cele dinamice, când invitații sunt în mișcare, iar mirii sunt în mijlocul celor care au venit să le fie alături în ziua cea mare. Aceste momente care se întâmplă pur și simplu pot fi surprinse doar cu talentul și dedicarea unui fotograf profesionist care își ia rolul în serios și intră în mijlocul mulțimii pentru a fotografia în detaliu fiecare moment.

Pe lângă aceste instantanee, la aproape toate nunțile mirii își doresc și o ședința foto specială. Pozele de la ședința foto vor fi cu adevărat reușite, doar dacă sunt realizate de un fotograf profesionist. În funcție de locația aleasă pentru ședința foto, fotograful va propune ipostazele, scenele, personajele care vor apărea în aceste fotografii. Chiar și în aceste portrete este important ca protagoniștii să se simtă confortabil și pozele să fie unele cât se poate de naturale, însă acest lucru se poate obține doar cu ajutorul fotografului experimentat care va ști să îi introducă în starea potrivită, pe cei care participa la ședința foto.

Cabina foto, pentru o atmosferă specială 

Iar pentru o atmosfera specială și invitați bine dispuși din povestea unei nunți reușite nu trebuie să lipsească nici cabina foto. Cabina foto  este o bună modalitate de a capta momentele amuzante ale petrecerii, atunci când invitații încep să se distreze la cote maxime, iar atmosfera de petrecere se instalează. Props-urile sunt mijloacele perfecte pentru a adaugă un pic de umor imaginilor realizate la cabina foto. Recuzita nu numai că va distra invitații, va face loc creativității. Ochelari de soare, peruci, mustăți sau cartonașele cu mesaje haioase vor încinge atmosfera de petrecere de la nuntă, iar momentele vor fi imortalizate și păstrate ca amintire sau oferite în dar invitaților.

Ai o singură șansă să faci poze la nunta ta

Este ziua nunții voastre, atât de așteptată și atât de încărcată de emoție. Cu siguranță, ceea ce trăiești în ziua nunții tale nu vei mai avea ocazia să trăiești a doua oară. Așadar, ai o singură șansă să imortalizezi tot ceea ce se întâmplă în ziua nunții voastre. Asigură-te că pentru acesta ocazie ai angajat un fotograf nuntă în care poți să ai toată încrederea, pe a cărui experiență te bazezi și despre care știi că nu te va lăsa baltă în ziua cea mare.

În acest fel la nuntă vei avea exact acele fotografii și imagini care vor spune o poveste frumoasă și care vor păstra o mulțime de amintiri superbe, pentru totdeauna. 

Așadar, asigura-te că ai angajat un fotograf profesionist pentru nuntă voastră!

Cum alegi un fotograf nuntă profesionist

Cu siguranță oricine își dorește să rămână cu cele mai frumoase amintiri de la nuntă, surprinse în imagini spectaculoase. Pentru ca acest lucru să se poată întâmpla însă trebuie să te asiguri că ai ales cel mai bun fotograf nuntă. O misiune nu întotdeauna ușoară!

Odată ce ai pornit căutările, află dacă acel fotograf cu care îți propui să colaborezi își iubește munca, că ceea ce face se potrivește cu ceea ce va doriți voi în ziua nunții voastre și care în același timp are un pachet foto video nuntă care poate fi adaptat la ceea ce va doriți.

Îți inspiră încredere

Un lucru la care ar trebui să fiți atenți atunci când angajați fotograful pentru nuntă este felul în care va simțiți în preajma lui. Poate ați găsit cel mai bun și apreciat fotograf din lume, dacă atunci când va întâlniți față în față pentru a stabili detaliile colaborării, nu va simțiți relaxați și nu aveți sentimentul că stați de vorbă cu un prieten, în mod clar nu este fotograful pe care vi-l doriți pentru ziua nunții. Alegeți fotograful doar dacă simțiți că rezonați cu el. Acesta este cel mai bun semn că în ziua nunții el va capta cele mai bune imagini, iar voi și invitații voștri va veți putea simți bine, în largul vostru, chiar dacă știți că aparatul foto este îndreptat spre voi.

Pentru că fotografiile și serviciile foto video nuntă reprezintă o parte importantă din bugetul alocat acestui eveniment, cu siguranță va doriți să aveți încredere în respectivă persoană care va surprinde toate momentele speciale. Nimeni nu își dorește să stea cu grijă că fotografiile nu vor ieși bine, că fotograful nu își face treaba sau deranjează invitații. Alegeți așadar un fotograf nuntă pe care să vă puteți baza și care v-a convins că poate să își fac treaba așa cum și-a făcut-o întotdeauna, de-a lungul experienței sale.

Fotograful care îți împărtășește ideile

Atunci când organizezi nunta visurilor tale acorzi atenție celor mai mici detalii, nerăbdarea crește cu fiecare zi care trece, ai multe lucruri de împărtășit cu prietenii și familia. Industria nunților este una care abundă de creativitate și pasiune. Iar dacă simți și din partea fotografului cu care alegi să colaborezi aceeași pasiune, dedicare și nerăbdare să scrie alături de voi povestea nunții atunci acesta este un semn perfect.

Împărtășirea propriilor idei în legătură cu nunta și solicitarea unei păreri sau a unei recomandări din partea fotografului este o altă modalitate prin care îți poți da seama dacă este exact profesionistul pe care îl cauți pentru a realiza fotografiile de nuntă. Cu siguranță, îți dorești să poți face schimb de idei, să primești sfaturi avizate și recomandări de la un profesionist și în același timp îți dorești să simți cu adevărat că acesta ia parte cu toată plăcerea și dedicarea la această zi importantă din viața voastră.

Dacă după întâlnirea și discuția cu fotograful rămâne entuziasmul și nerăbdarea de a vedea cele mai frumoase momente de la nuntă în imagini memorabile, atunci cu certitudine ai găsit un fotograf nuntă perfect.

Este adevărat că fotograful vine la nuntă ca să își facă meseria, însă dacă mirii și invitații sunt relaxați, atunci și fotograful va fi relaxat pentru a-și face treaba cât se poate de bine. Iar când lumea din jur este bine dispusă, fotografiile de nuntă vor fi minunate.

Fotograf nuntă: l-ai recomanda sau nu cunoscuților

Un mod de a-ți da seama că ai găsit un fotograf de nuntă profesionist este următorul: întreabă-te chiar și înainte ca acesta să fi făcut poze la nunta ta, dacă tu l-ai recomanda cunoscuților. Bazându-te doar pe experiența lui, pe portofoliu și o discuție, este sau nu un fotograf care ți-a inspirat atât de multă încredere încât l-ai recomanda fără să stai pe gânduri și prietenilor tăi, pentru cea mai importantă zi din viața lor, ziua nunții. Dacă răspunsul este afirmativ, atunci nu ai de ce să mai stai pe gânduri. Acesta este un semn suficient de bun și convingător că ai încredere în acest profesionist și în ceea ce știe să facă.

Promptitudine și seriozitate

Promptitudinea și seriozitatea, două aspecte extrem de importante în orice tip de relație, și parcă din ce în ce mai greu de găsit la cei din jur. Atunci când ai de stabilit o colaborare pentru anumite servicii care urmează să fie prestate, cum poți avea încredere că persoana respectivă își va face treaba așa cum vrei tu și la timp. Este adevărat că în majoritatea cazurilor, aceste lucruri nu pot fi controlate. 

Atunci când cauți un fotograf pentru nuntă este important să știi că acesta va fi prezent la eveniment, că își va face treaba asumată și îți va trimite imaginile, totul la timp și la standardele de calitate pe care le aștepți și pe care le-ai plătit. Pentru a avea o mai mare siguranță că toate acestea se întâmplă, în primul rând renunță din start la ideea de a lucra cu amatori. Apoi, fă o mică documentare, caută informații despre respectivul fotograf pe internet, cere recomandări și citește recenziile altora. În acest fel, poți evita multe situații neplăcute și poți avea mult mai multă încredere că vei beneficia atât de promptitudine cât și de seriozitate din partea fotografului cu care decizi să colaborezi pentru nuntă.

×