x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Manichiura perfectă, chiar la tine acasă

Manichiura perfectă, chiar la tine acasă

15 Dec 2020   •   14:47
Manichiura perfectă, chiar la tine acasă

Tuturor ne place sa fim mereu îngrijite, să avem o imagine proaspată, îndrăzneață sau, de ce nu, delicată, care să ne reflecte personalitatea. Manichiura este una dintre cărțile de vizită pe care le avem la dispoziție, iar, pentru ca aceasta să fie mereu fără cusur, e necesar să îi acordăm atenția cuvenită. Uneori, acest lucru înseamnă să acordăm timp pentru aplicarea unor tratamente specifice unghiilor fiecăreia. Orice efort merită, însă, pentru a ne păstra mâinile frumoase, dar și sănătoase.

Dacă până acum trebuia să mergi la salon pentru a avea manichiura perfectă, e bine să știi că de acum poți sa aplici multe tratamente pentru unghii sanatoase chiar din confortul casei tale. Și tot aici poți să îți faci singură manichiura și pedichiura exact așa cum ți le dorești.

Tratamente pentru unghii sănătoase

Și unghiile, la fel ca și orice altă parte din corp, trebuie să fie mereu sănătoase, iar acum avem toate instrumentele și produsele necesare pentru a le îngriji corespunzător, la numai un click distanță. O unghie sănătoasă înseamnă o unghie frumoasă, iar a avea o manichiură îngrijită îți va oferi o stare de bine tot timpul.

A aplica tratamente pentru unghii nu trebuie să reprezinte un proces foarte costisitor, dacă este făcut constant și nu doar atunci când se ivește o problemă. Pentru că întotdeauna prevenția a fost mai bună decât vindecarea. Chiar dacă numele lor este produse de tratament pentru unghii, aceste soluții trebuie folosite cel puțin o dată pe săptămână și au rol de îngrijire intensivă, în primul rând.

Acestea sunt de mai multe feluri: pentru întărirea unghiei, pentru cuticule, pentru uscare rapidă etc. Vom discuta pe rând despre fiecare și cum îți pot ajuta ele unghiile să rămână sănătoase pentru mai mult timp.

Tratamente pentru întărirea unghiilor

Aceste soluții de întărire a unghiilor trebuie aplicate după curățarea lor în profunzime, pentru a fi absorbite complet. Ele sunt potrivite tuturor tipurilor de unghii moi și casante, având în componență calciu, proteine și vitamine. Tratamentul pentru întărirea unghiilor le ajută și să crească sănătos, să nu se exfolieze sau să se rupă cu ușurință.

Pe lângă aceste tratamente universal valabile, mai sunt și altele pentru probleme specifice: exfoliere, unghii foarte fragile, îngălbenite etc. Dacă ai asemenea probleme cu unghiile, cel mai bine ar fi să consulți un medic și să urmezi tratamentul recomandat, fără să renunți însă la cel uzual, de îngrijire și protecție.

Tratamente pentru cuticule

Mai ales în cazul în care îți tai cuticulele de fiecare dată când ne ocupăm de manichiură și de pedichiură, e recomandabil să le îngrijești în timpul dintre aceste două procese. Este indicat ca ele să fie sănătoase, aflându-se la baza unghiei și putând să o afecteze. Tocmai de aceea au apărut uleiurile pentru cuticule. Fie că sunt sub formă de creion, pipetă sau se aplică cu ajutorul pensulei, acestea sunt vitale pentru a menține aspectul sănătos al cuticulei între două tăieri ale acesteia.

Conținând extracte de ceai și unt din plante, tratamentele pentru cuticule ajută la hrănirea, emolierea și protejarea acestora. Aplicarea e facilă, iar uscarea rapidă, astfel îți va rămâne mai mult timp pentru familie și cei dragi.

Tratament pentru uscare rapidă

Produsele pentru uscare rapidă a unghiilor sunt, poate, cele mai mari ajutoare pe care le avem la îndemână pentru economisirea timpului dedicat manichiurii. Pe lângă faptul că accelerează uscarea ojei, tratamentele de tip top coat oferă o strălucire aparte și hrăneșc. în același timp, unghia și cuticulele.

Dacă până acum nu ai apelat la un top coat de frica posibilelor dungi pe care le-ar lăsa pe unghii, trebuie să afli că cele profesionale nu au acest dezavantaj și sunt disponibile atât online cât și în magazinele fizice de profil.

Creează-ți propriul salon acasă cu ajutorul tratamentelor despre care ți-am povestit în rândurile de mai sus și adaugă oricâte culori de oje îți dorești. Astfel, nu mai trebuie să petreci timp în trafic ajungând la salon. Produsele cosmetice de calitate sunt la îndemâna oricui; ele pot fi comandate prin numai câteva clickuri. Este atât de ușor!

 

Credite foto:

https://unsplash.com/photos/bLYDlu0rC20

https://unsplash.com/photos/ks8I0HL5rPI

https://unsplash.com/photos/WIo3zAWqUeQ

https://unsplash.com/photos/ZUUmmpbwKjM

 

×