x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Naomi Campbell a încheiat prezentarea colecției Saint Laurent de la Paris

Naomi Campbell a încheiat prezentarea colecției Saint Laurent de la Paris

25 Sep 2019   •   11:20
Naomi Campbell a încheiat prezentarea colecției Saint Laurent de la Paris

Celebrul top-model britanic Naomi Campbell, în vârstă de 49 de ani, a defilat pentru casa de modă Saint Laurent, care şi-a prezentat aseară ultima colecție în faţa Turnului Eiffel din Paris. Purtând un compleu negru strălucitor, alcătuit din pantalon şi jachetă, vedeta a defilat pe un podium pe care se întretăiau fascicule luminoase, difuzate de proiectoare încorporate în scenă, în faţa a numeroși spectator, printre care s-au aflat Kate Moss şi Cindy Crawford.
Actriţele Catherine Deneuve şi Charlotte Gainsbourg au făcut şi ele parte dintre invitaţi.

Silueta feminină s-a alungit şi s-a "cuminţit" uşor în această colecţie pret-a-porter pentru sezonul primăvară-vară 2020, însă articolele emblematice ale directorului artistic al casei Saint Laurent, Anthony Vaccarello, precum pantaloni-micro, topuri transparente şi pantofi cu tocuri vertiginos de înalte, sunt bine reprezentate. Rochiile aerate şi brodate cu fire de aur, purtate peste cizme aurii sau kaki cu tocuri înalte, s-au inspirat dintr-o "Rusie relaxată".

Numeroase invitate, îmbrăcate în acest stil în pofida ploii, s-au fotografiat la finalul show-ului, având pe fundal un Turn Eiffel strălucitor.

Într-un interviu acordat pentru Journal Du Dimanche (JDD) înainte de debutul Fashion Week, Anthony Vaccarello s-a declarat moştenitor al "eleganţei periculoase" a casei Saint Laurent, care a fost criticată în ultimii ani pentru anumite reclame considerate misogine.
"A devenit imposibil să ai o părere contrară faţă de opinia generală. Mi se spune 'e prea scurt, prea transparent'. Urăsc acest nou puritanism care judecă totul", a declarat creatorul de modă, adăugând că refuză să spună câte persoane de culoare sunt incluse în prezentările casei Saint Laurent. "Problema rasismului, la fel ca aceea a misoginiei, constă în faptul că ea există în ochiul celuilalt, în orice caz nu în al meu", a adăugat designerul.

Siluetele longiline, neobişnuite pentru acest creator de modă, s-au inspirat din Loulou de la Falaise, muza lui Yves Saint Laurent.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: naomi campbell saint laurent