x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Parfumuri pentru colecționari

Parfumuri pentru colecționari

22 Sep 2021   •   17:26
Parfumuri pentru colecționari

Parfumierii sau vânătorii de parfumuri sunt un tip special de colecționari care colectează impresii mai degrabă decât parfumuri. Noua sticlă de parfum, lor le spune o poveste întreagă, cu un complot complicat, emoții vii și multe personaje. Uneori, oamenii care caută un anumit parfum din copilărie - bunica, mătușa, sora sau mama - devin parfumieri. Ei bine, atunci intră în joc instinctul de vânătoare (acest lucru se referă în principal la bărbați, care sunt, de asemenea, susceptibili la „virusul parfumeriei”) - de găsit, dobândit și posedat. Colecționarii sunt vânători de parfumuri care se respectă și trebuie să aibă în colecția lor cel puțin 20 de sticle, care să poată fi savurate în funcție de dispoziție și vreme.

Nu există vreme rea pentru parfumieri

Răceală bruscă în mijlocul verii? O scuză minunată pentru a-ți plimba parfumul preferat de toamnă. Plouă? Super, poți testa modul în care acest parfum va rămâne pe piele. Îngheț îngrozitor? Este un noroc rar să încerci un parfum „sub o haină de blană” (de exemplu, Amouage Epic Woman). În general, vânătorilor de parfumuri le place să experimenteze, iar experimentele necesită mult material parfumat. Un alt semn al unui vânător al parfumului este un răspuns detaliat la întrebarea „Ce parfum ai la tine?” Fanii parfumeriei pot izbucni într-un discurs întreg nu numai despre compoziția parfumului, ci și despre istoria mărcii, numesc parfumierul care a creat parfumul, pot exprima nemulțumirea față de sticlă etc. Dar, în general, care sunt semne ale unui adevărat maniac al parfumului?

Primul semn al unui vânător de parfumuri, este că nu părăsește casa fără un recipient gol. Un adevărat parfumier, care se pregătește să călătorească, pune în primul rând sticle și piese cu probe într-o valiză - pentru orice eventualitate. Dacă sticlele de parfum îi cad din dulap, va cumpăra unul nou. Când se uită la filme, se uită de fapt la sticlele de parfum care sunt pe mesele de toaletă sau în baia eroului. Alegerea parfumului potrivit necesită mai mult timp decât alegerea unei ținute. Și apropo, de ce nu poți purta 2-3 parfumuri simultan? Nimeni nu spune că nu. 

Un vocabular scurt pentru începători

Zatest este o încercare de a înțelege parfumul și atitudinea cuiva față de acesta. De obicei, testele se efectuează pe piele sau pe un blotter - o fâșie de hârtie specială care este dată în magazinele de parfumerie.

Indolit - are un miros special de pământ, mucegăit, cu o nuanță animală.

Clopot - oricare dintre parfumurile mărcii franceze Serge Lutens, prezentate într-o sticlă în formă de clopot (de exemplu, Serge Lutens Un Lys). Interesant este că sticlele alungite negre ale unei alte linii Lutens, sunt numite afectuos sicrie.

Mai multe detalii pe LMJ.ro

 

 

×