x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Produse de ingrijire esentiale pentru fiecare tip de par

Produse de ingrijire esentiale pentru fiecare tip de par

25 Noi 2020   •   14:45
Produse de ingrijire esentiale pentru fiecare tip de par

Modul in care alegi sa-ti ingrijesti si sa-ti aranjezi parul poate spune foarte multe despre tine, cel putin la prima vedere. De aceea este important sa alegi cea mai buna rutina de ingrijire a parului, in acord cu necesitatile acestuia. Dupa cum stim cu totii, avem tipuri de piele si de par diferite. Unele persoane se confrunta cu excesul de sebum care confera un aspect neingrijit parului, pe cand alte persoane au nevoie de hidratare si hranire pentru a combate aspectul de par ars si uscat.

In ceea ce priveste achizitionarea de produse cosmetice, ar trebuie sa acorzi o importanta deosebita produselor pentru ingrijirea parului. Uneori, alegerea unui sampon nepotrivit poate duce la degradarea sau chiar slabirea firului de par. Vom vedea care sunt sfaturile specialistilor in alegerea de produse de ingrijrea parului.

 

Par gras

Daca ai parul gras este indicat sa alegi produse cosmetic au actiune de curatare in profunzime si de hidratare, pentru a impiedica deshidratarea scalpului si implicit, producerea de si mai mult sebum. Alege produse de ingrijirea parului pe baza de argila, menta, alove vera, arbore de ceai, citrice, care detoxifica scalpul, curata profund si contribuie la mentinerea sub control a sebumului.

Un sfat de luat in considerare este aplicarea balsamului de par doar pe varfuri, pentru a nu ingreuna scalpul cu tendinta de ingrasare. Poti opta pentru o masca de par pe baza de argila verde, pe care sa o aplici o data pe saptamana, inainte de spalare, pentru echilibrarea secretiei de sebum.

 

Par uscat

Pentru parul uscat ai nevoie de produse de ingrijirea parului pe baza de uleiuri naturale, nutrienti organici si alti emolienti. Printre recomandarile stilistilor se numara produse cosmetice cu ulei de argan sau ulei de migdale, extrem de hidratante si care hranesc firul de par. Mastile de par joaca un rol esential in rutina de ingrijire a parului uscat, pentru acel plus de hidratare. Poti alege masti de par cu ulei de ricin, ulei de cocos, ulei de macadamia si alti nutrienti naturali.

Incearca pe cat posibil sa reduci din utilizarea produselor de styling care tind sa usuce si sa degradeze firul de par deja sensibil sau aparetele cu aer cald, cu acelasi efect. Inainte de utilizarea uscatorului de par, pulverizeaza o solutie de protectie termica si foloseste aparatul in reprize scurte, cu pauza, pentru un efect nociv cat mai redus.

 

Par vopsit

In cazul parului vopsit ai nevoie de o ingrijire speciala, indiferent de tipul de par. Inevitabil, vopseaua va degrada firul de par, il va face mai sensibil si astfel acesta se va rupe mult mai usor. De aceea, alege produse cosmetice care au o compozite cat mai curata in ingrediente. Este de preferat sa te indrepti spre produse de ingrijrea parului fara sulfati si alti agenti chimici, care nu numai ca sensibilizeaza parul, dar au ca efect estomparea culorii.

Daca te vopsesti frecvent, ai nevoie de o masca de par cu filtru UV, important pentru apararea parului degradat si pentru protectia culorii, care se estompeaza rapid in contactul direct cu soarele. Alege produse de ingrijirea parului infuzate cu keratina, acid hialuronic si colagen, pentru hranirea, restructurarea si repararea firului de par.

 

Daca iti doresti o podoaba capilara cat mai frumoasa, merita sa investesti in produse de ingrijrea parului de calitate, cu formule care contin ingrediente organice, naturale sau cat mai putini compusi chimici. Indiferent de tipul de par, alege produse cosmetice care hranesc si hidrateaza firul de par, expus zilnic la factori nocivi, cum ar fi poluarea, razele UV, praful, temperaturile ridicate/scazute.

×