x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Rolul aranjamentelor florale la un eveniment

Rolul aranjamentelor florale la un eveniment

29 Iul 2021   •   16:23
Rolul aranjamentelor florale la un eveniment
Sursa foto: pixabay.com

 Florilor au cu siguranță puterea să facă oamenii fericiți, să transmită o stare bună și să aducă buna dispoziție în cadrul încăperii unde se află. Din punct de vedere vizual este impresionant cum poate schimba aspectul chiar și o singură floare așezată într-o vază.

Astfel că trebuie să fie nelipsite de la un eveniment întrucât aduc acea stare de bine de care ai nevoie pentru ca invitații tăi să se simtă bine. La orice eveniment este bine să așezi florile pe mese pentru ca și atunci când stau la mese invitații să se simtă la fel de bine. Vei pune flori în diferite colțuri ale încăperii, pe scări, dacă este cazul, dar le poți folosi și pentru decorarea unui candy bar, dacă ai de gând să ai un astfel de bar. Poți realiza din aranjamente florale și un loc special în care se pot face fotografii, oamenii iubesc să aibă amintiri.

Printre lucrurile frumoase pe care le oferă florile se numără, mirosul încântător, care are rolul de a face invitații să se simtă bine, de a-i relaxa. Acel miros atât de plăcut duce cu gândul la prospețime, dându-ți energia necesară pentru a te putea bucura de un eveniment frumos toată seara.

Culoare florilor

Trebuie să ții cont și de culorile florilor, acestea trebuie să se potrivească cu încăperea, dar trebuie să fie și niște culori care să transmită sentimente frumoase, veselie, energie, stare de bine. Culoarea albă este potrivită evenimentelor pentru că exprimă eleganța, dar și galbenul este potrivit pentru că transmite veselie și optimism. Portocaliul este de asemenea, culoarea fericirii, dând senzația de apropiere, este o culoare sociabilă și la fel ca și culoarea galben lasă impresia de optimism, veselie, dar într-un mod mai accentuat. Culoarea roz exprimă afecțiunea, astfel că este potrivită evenimentelor pentru a apropia oamenii și a-i face să se simtă bine împreună.

Tipul florilor din aranjament

De asemenea multă atenție, la alegerea tipului de flori, fiecare exprimă sentimente diferite. Poți alege trandafiri pentru că aceștia sunt un simbol consacrat al iubirii, cu siguranță acest sentiment trebuie să fie prezent la orice eveniment frumos. Bujorii sunt la fel de potriviți evenimentelor datorită mirosului pe care-l emană, dar și datorită aspectului impunător și frumos.

La fel de potrivită pentru evenimente este și floarea soarelui pentru că emană fericire prin culoarea și forma pe care le are, îți transmite o stare de bine potrivită unei petreceri.

Fără să îți faci griji că vei greși poți alege flori de sezon în funcție de perioada în care are loc evenimentul. Poți opta pentru aranjamente simple, alcătuite dintr-un singur tip de flori sau poți alege aranjamente florale mixte alcătuite din mai multe tipuri de flori ce au un aspect frumos împreună.

Orhideele arată foarte bine într-un aranjament floral pentru decorul meselor sau a unui candy bar, sunt elegante și exprimă extravaganță, detalii foarte importante pentru un eveniment.   

Astfel că aranjamentele florale sunt printre factorii importanți în amenajarea unei încăperi pentru un eveniment, întrucât ajută la întreținerea stării de bine a invitaților.

În funcție de eveniment, de gusturile și preferințele tale, dar și de tematică alege aranjamente florale speciale pentru o petrecere specială și de bun gust.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/flori-gypsophila-flori-mici-buchet-1716747/

×