x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Secretul unui PARFUM de 100.000 de euro

Secretul unui PARFUM de 100.000 de euro

de IncomeMagazine    |    25 Noi 2012   •   08:01
Secretul unui PARFUM de 100.000 de euro
Sursa foto: Timi Slicaru/Income Magazine

Cum ar fi dacă am putea aduna într-un singur recipient mirosul... fericirii, aroma fructului preferat, esența gustului şi a culorilor care ne plac cel mai mult, iar parfumul l-am purta cu noi, într-o sticluţă franţuzească, cu medalion din porţelan japonez, pictat manual? Ştiinţa osmologiei ortomoleculare şi un „croitor” de parfumuri, medic de profesie, au făcut ca acest lucru să fie posibil. Preţul unui astfel de produs, făcut pe „măsurile” fiecărui client, calculate după cifra destinului, pleacă de la 500 şi ajunge la 100.000 de euro.

Doctor atestat în biofizică medicală aplicată, Alina Ieva şi-a creat propriul parfum, pe care l-a numit „Life”, în 2009. Asta după ce a studiat osmologia ortomoleculară (ştiinţa care studiază simţul olfactiv şi substanţele care intră în compoziţia parfumurilor) în laboratoare de specialitate din Franţa.

Într-un singur recipient, a surprins esenţa vieţii aşa cum şi-o imagina: aroma frunzelor, a fructelor, a florilor, a rădăcinilor şi a lichenilor au devenit una singură. Mai toată tehnologia creaţiei a stat într-o pipetă, pentru că fiecare strop trebuia atent măsurat, astfel încât aromele să se combine armonios şi să definească viaţa, aşa cum fusese percepută de creatoare.

Doi ani au fost necesari pentru găsirea formulei potrivite, timp în care esenţele aduse dintr-unul din cele mai renumite laboratoare franceze din Grasse, datând din 1747, au fost combinate în fel şi chip. Rezultatul a fost unul pe măsură: „Persoanele din jur au început să întrebe ce fel de parfum folosesc şi cum a fost posibil să-l creez”, povesteşte creatoarea de arome, spunând că cererea a fost cea care a dat naştere businessului actual, „Natură şi Distincţie”, deschis în primăvara acestui an. În acest timp, aproximativ 100 de persoane au comandat parfumuri personalizate. Dintre acestea, o medie de doi clienţi pe lună a provenit din Germania, Anglia, Spania şi India, comandând parfumuri elaborate.

Citeste AICI despre Cel mai scump parfum realizat pentru România

Citeste si
Cel mai ieftin iPhone 5 în România. Vezi de unde il poti achizitiona

Chanel 5, Shalimar sau Miss Dior lasate fara miros?

Designerul de telefoane din aur, marmură sau fragmente de meteorit
Manufacturieri de lux

×