x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Semnificația numărului de trandafiri dintr-un buchet

Semnificația numărului de trandafiri dintr-un buchet

09 Feb 2021   •   14:27
Semnificația numărului de trandafiri dintr-un buchet
Sursa foto: Pexels

Trandafirii sunt cele mai vandute flori din lume. De sute de ani aceștia reprezintă simbolul iubirii și sunt unele dintre cele mai căutate și dăruite flori. În privința culorilor, trandafirii roșii sunt cei mai populari pentru că reprezintă un simbol clasic al dragostei și transmit numai mesaje sincere de iubire. Știm doar că atunci când dăruim flori numărul acestora trebuie să fie impar și cam atât. Însă, explicațiile sunt mult mai amănunțite și numărul trandafirilor dintr-un buchet au alte semnificații și conotații. În funcție de acesta, mesajele transmise cu ajutorul florilor capătă noi sensuri.

Semnificațiile numărului de trandafiri dintr-un buchet

Sensul unui buchet de flori oferit nu constă numai în culoarea și floarea aleasă, ci și în numărul firelor dintr-un buchet. Astfel, în funcție de acesta buchetul de flori are noi semnificații și transmit mesaje cât mai diverse:

1 singur fir de trandafir – reprezintă dragostea la prima vedere, iar dăruit peste ani, fără nici o sărbătoare anume acesta transmite mesajul ”încă te iubesc”.

2 trandafiri – dragostea și afecțiunea.

3 trandafiri -  un buchet format din trei trandafiri se dăruiește atunci când aniversați o lună sau trei de relație și exprimă un simplu și sincer ” te iubesc”.

6 trandafiri – pasiune și dragoste nebună.

9 trandafiri – simbolizeaza dragostea eternă pentru tot restul vieții.

10 trandafiri- 10 este numărul perfecțiunii, astfel un buchet format din 10 trandafiri transmite mesajul ” ești perfectă”.

12 trandafiri – un buchet compus din 12 trandafiri exprimă un mesaj plin de pasiune și anume ” Fii a mea”.

13 trandafiri – în acest caz numărul 13 nu reprezintă ghinion  ci poate defini prietenia sau faptul că ai un admirator secret.

15 trandafiri -  exprimă clar sentimente de iertare și spune cel mai sincer ” îmi pare rău”

20 trandafiri -  un buchet format din 20 de trandafiri atrage privirile datorită culorii puternice. Un astfel de buchet exprimă cele mai sincere sentimente.

21 trandafiri – ”sunt numai al tău” este mesajul ascuns în spatele unui astfel de buchet.

24 trandafiri – dacă un buchet format din 12 trandafiri spune ” Fii a mea”, unul format din 24 transmite un mesaj de siguranță pentru femei și anume ”sunt doar al tău”.

25 trandafiri – un astfel de buchet de dăruiește de regulă femeilor însărcinate pentru că exprimă sincere felicitări.

36 trandafiri – un buchet format din 36 de trandafiri este o investiție, cu siguranță. Ei bine, acesta spune clar ”sunt îndrăgostit de tine și ador momentele petrecute împreună”.

40 trandafiri - denotă dragostea autentică.

50 + trandafiri – ei bine, astfel de buchete se dăruiesc fie atunci când vrei să cucerești pe cineva de care ești foarte îndrăgostit, fie iubitei sau soției tale cu ocazia celebrării unui an sau mai mulți de relație.

99 trandafiri – spun cel mai sincer ” sunt al tău până la moarte”.

101 trandafiri - un buchet format din 101 trandafiri ajută la crearea unei atmosfere minunate de care ai nevoie într-un moment special, cum ar fi cererea în căsătorie.

Cu siguranță aceste informații te vor ajuta să exprimi cele mai frumoase și sincere sentimente. Poți face asta chiar acum cu ocazia Valentine`s Day. Floraria online din București are pregătit pentru tine cei mai frumoși trandafiri.

 

Sursa foto: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/data-intalnire-romantica-curmala-fruct-5722863/

×