x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Statul francez împiedică vânzarea unui celebru brand de bijuterii de lux

Statul francez împiedică vânzarea unui celebru brand de bijuterii de lux

09 Sep 2020   •   18:29
Statul francez împiedică vânzarea unui celebru brand de bijuterii de lux

Achiziționarea brandului american de bijuterii de lux Tiffany & Co ar putea fi anulată din cauza statului francez. Acesta trebuia să fie vândut pentru 16 miliarde de dolari către LVMH, cel mare concern de lux din lume, contra sumei de 16 miliarde de dolari. Guvernul francez a cerut amânarea termenului limită pentru finalizarea tranzacției, a anunțat directorul financiar, Jean-Jacques Guiony, citat de Reuters.

"Tranzacţia nu poate avea loc. Ni se interzice finalizarea acordului", a declarat acesta.

Achiziţia trebuia finalizată până la data de 24 noiembrie, dar Ministerul de Externe al Franţei a cerut amânarea tranzacției până în ianuarie 2021, pentru a sprijini negocierile comerciale cu SUA.

Grupul a anunțat că trebuie să se conformeze solicitărilor executivului francez dar nu vrea să extindă termenul limită dincolo de 24 noiembrie, motiv pentru care  va renunţa la afacere.

LVMH deţine, printre altele, brandurile Louis Vuitton şi Bulgari. Tranzacţia ar fi permis extinderea prezenţei companiei pe piaţa din SUA şi extinderea celei mai mici afaceri a LVMH, divizia de bijuterii şi ceasuri, din care fac parte Bulgari şi Tag Heuer.

Tiffany a fost înfiinţată la New York în 1837. Deține peste 300 de magazine pe plan global şi a devenit celebră în filmul Mic dejun la Tiffanyt, cu Audrey Hepburn în rolul principal. 

×
Subiecte în articol: tiffany