x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Trenduri în materie de design interior pentru o casă confortabilă și pe gustul tău

Trenduri în materie de design interior pentru o casă confortabilă și pe gustul tău

26 Iul 2021   •   17:28
Trenduri în materie de design interior pentru o casă confortabilă și pe gustul tău
Sursa foto: Pexels

În materie de design interior, confortul este cea mai importantă caracteristică, mai ales în tendințele ultimilor ani. Mulți dintre noi am petrecut și încă petrecem mult timp acasă. Munca de acasă va continua să evolueze în timp, deja creând o nouă paradigmă în câmpul muncii. Și cum multe persoane și-au mutat biroul în propria locuință, spațiul tinde mai puțin spre perfecțiune și mai mult spre lejeritate și confort.

Așadar, iată câteva idei și tendințe pentru vara anului 2021 și mici sfaturi practice:

Canapea

O piesă de mobilier cum este canapeaua nu trebuie să lipsească din sufrageria nimănui. Cu cât este mai confortabilă, cu atât mai bine. Nu de alta, dar de câte ori nu ai adormit pe canapea urmărind serialul preferat? Contează țesătura din care este făcută, așa că alege catifeaua, probabil unul printre cele mai decadente materiale. Culorile deloc țipătoare, care nu jenează privirea în niciun fel, se află printre tendințele în home design de anul acesta. Mizează pe tonuri calde, pământii, de roz pal, bej, iar la polul opus alege galbenul muștar, verde sau albastru.

Spune da: VINTAGE

Vintage nu înseamnă demodat. Stilul este sustenabil, chiar mai ieftin decât restul și unic. Scandinavii, de exemplu, știu să încorporeze foarte bine piesele vintage cu cele moderne. Un covor persan bine întreținut și de calitate ar putea să meargă perfect ca piesă centrală în living. O canapea masivă și o masă din sticlă funcționează împreună. Pentru a lucra la detalii, găsești în orice magazin de bricolaj veioze pentru dormitor, pe care să le expui inclusiv în sufragerie, mai ales pentru o atmosferă intimă în timpul serii. Regulile sunt făcute pentru a fi încălcate. Contează pe simțul tău estetic atunci când amenajezi și fă combinații inedite. Îți place tapetul? Încearcă modele florale în nuanțe pastelate, extrem de în vogă în 2021.

Stilul Japandi

În contrast cu stilul vintage, Japandi reprezintă un mix între designul japonez și cel scandinav. Crezi sau nu, dar cele două culturi au foarte multe lucruri în comun. Ambele stiluri sunt axate pe simplitate, folosind materiale naturale și funcționalitate ridicată. Designul Japandi are linii curate, camerele sunt luminoase (în ceea ce privește iluminarea naturală, dar și în tonurile de culoare). De asemenea, nu este un decor de casă neobișnuit, care să aglomereze spațiul. O casă proiectată în stil Japandi nu este goală sau lipsită de suflet. Din contră! Piesele de design sunt atent selectate pentru a crea o casă funcțională, naturală și reconfortantă. Se utilizează materiale de înaltă calitate, iar durabilitatea este un factor important în proiectarea unei astfel de locuințe.

Chemarea naturii

Cu toții am simțit o legătură mai puternică cu natura în ultimii doi ani. Nu este o surpriză, deoarece natura înseamnă viață. Vrem să fim înconjurați de verdeață și să ne asigurăm în același timp că prezentul nostru asigură viitorul generațiilor următoare. Astfel, se pune accent pe sustenabilitate. Materialele naturale sunt folosite în decorarea locuințelor, iar florile sunt la mare căutare. Chiar dacă decorarea casei cu plante nu este o tendință, în ultimii ani s-a observat o creștere în interes. Mulți producători folosesc bumbac organic, covoare din țesături reziduale și fabrică produse care în timp ne vor ajuta să avem o viață mai sănătoasă.

Ai început deja să decorezi? Dacă da, lasă în comentarii cum anume ai procedat și care este stilul de design de interior care te încântă cel mai mult.

 

×