x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Fashion Ultima modă: măștile personalizate

Ultima modă: măștile personalizate

de Mihaela Bîrzilă    |    27 Apr 2020   •   10:30
Ultima modă: măștile personalizate

Masca de protecție ajunge să fie cel mai căutat accesoriu vestimentar în sezonul primăvară-vară 2020, girat chiar de marii designeri ai lumii, care au fost nevoiți să-și adapteze colecțiile la pandemie. Creatori cunoscuți au lansat deja primele modele de măști faciale fashion și n-ar fi exclus să vedem cât de curând și o defilare pe podium cu manechine cu fețele acoperite… de nevoie. De-a lungul timpului, frumoasele lumii au mai defilat cu fețele acoperite de dragul artei, pentru un plus de originalitate, dar acum, din păcate, acoperirea nasului și a gurii a devenit o necesitate pe termen nedeterminat.

 

De la marile case de modă până la micile ateliere de confecții de la noi, toată lumea se întrece în modele care mai de care mai ingenioase, în speranța că va reuși să se impună pe noua piață a măștilor. Industria textilă s-a reinventat și a început să producă nu doar combinezoane de protecție pentru medici, ci și măști pentru toată lumea. După isteria generată de primele cazuri de îmbolnăvire pe teritoriul României, când măștile chirurgicale ajunseseră marfă de contrabandă, acum internetul e plin de oferte de măști, cu protecție ridicată sau nu împotriva coronavirusului.

La concurență cu piața echipamentelor medicale de protecție, și afacerea măștilor fashion, născută în pandemie, pare să fie în plină expansiune. Mai ales că nimeni nu știe să ne spună cât de mult timp vom fi nevoiți să ieșim din casă cu fața acoperită.  

Asortate cu bikinii

Masca asortată la costumul de baie ar putea fi noua modă pe plajele din Mamaia în acest sezon estival, dacă avem noroc și vom avea voie să mergem la mare după data de 15 mai. Există deja astfel de oferte online, așa cum există și măști de desinger la 100 de dolari bucata. Pentru cei care vor să iasă în evidență, se pot face măști la comandă: cu dungi, cu floricele, cu dantelă, uni sau multicolore, cu pietre semiprețioase aplicate sau cu fermoar și capse, mai groase, mai subțiri, la bucată sau la set, la preț întreg sau la promoție. Internetul e plin de oferte personalizate, pentru toate gusturile.

 

Măști cu zâmbet amar

Firmele de obiecte promoționale și-au adaptat imediat gama de produse și propun măștile cu mesaj, așa cum erau la modă pe vremuri tricourile personalizate. Astfel, se fac și măști cu zâmbet amar, cu glume tipărite - mai bune sau mai proaste - sau chiar cu înjurături, pentru cei care au suportat mai greu restricțiile și simt nevoia să-și verse năduful. După atâtea săptămâni de izolare, cu afacerile lovite puternic, fabricanții care vor să profite de noua modă au dat frâu liber imaginației. Se găsesc la prețul de 20 de lei măști de camuflaj, măști lavabile, măști în culorile tricolorului sau chiar branduite, pentru companiile care vor să le ofere măști personalizate angajaților.

Industria textilă face haz de necaz, dar încearcă să recupereze pierderile suferite în perioadă stării de urgență. Măștile fabricate în România pot fi din bumbac simplu sau din bumbac cu lycra, pentru a sta mai bine pe față, și vin cu instrucțiuni de folosire precum: „Ideale pentru protecția împotriva prafului, germenilor, alergenilor, fumului, poluării etc. De ce să porți o mască personalizată? Pentru a te proteja și pentru a fi în trend! Atenție, acest tip de mască nu înlocuiește masca medicală!”.

 

Unii dintre cei care vând astfel de măști donează o parte din încasările obținute pentru dotarea spitalelor cu echipamente de protecție, pentru a-i încuraja și pe clienți să se implice în campanii sociale. 

×