x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber FOTO: Berării exclusiviste în Bucureşti

FOTO: Berării exclusiviste în Bucureşti

de IncomeMagazine    |    23 Feb 2013   •   09:59
FOTO: Berării exclusiviste în Bucureşti
Sursa foto: TIMI SLICARU

Fabricată după metoda tradiţională, berea nu trebuie tratată ca un lichid făcut doar să potolească setea. Sortimentele exclusiviste, realizate după metode tradiţionale de fermentare şi ambalate în sticle de 0,33 ml, trebuie savurate şi băute încet, pentru a le pătrunde gustul și aroma. Baruri din Bucureşti propun consumatorilor experinţe cu bere care se produce doar în cantităţi limitate.

Deus Brut des Flandres este o bere produsă în Franţa în regiunea Champagne, unde este şampanizată după metoda vinului. Vintage Ale este o bere învechită, care fermentează continuu ca vinul, iar Paradox Jura este fermentată în butoaie de whisky din care se produc, anual, numai 2.000 de litri. Lista mai include Framboise Boon, berea tip Lambic, fermentată de bacterii, pusă apoi în butoaie de stejar, direct peste fructe, într-o proporţie de 200 de grame de fructe la un litru de bere, ori sortimentele de bere cu malţ afumat la lemn de fag. Alături de ele se găsesc şi berile fermentate în butoaie de whisky, de calvados, armagnac sau cognac. Toate sunt sortimente exclusiviste pe care trebuie să le savurezi măcar o dată în viaţă.

Paharul este cel care le scoate în evidenţă gustul şi păstrează cât mai mult aromele. De aceea, belgienii, despre care se ştie că au mii de sortimente de bere, (barul Moeder Lambic are o mie de tipuri, numai belgiene) lansează odată cu un nou sortiment şi paharul potrivit. Cel cilindric, de tip lalea, cu diametrul superior mai îngust, păstrează spuma, cel lunguieţ, pentru berile pils, scoate în evidenţă culoarea deschisă şi perlarea dioxidului de carbon, iar paharul de şampanie este cel mai potrivit pentru berile şampanizate.

Citeste mai mult despre aceste berarii exclusiviste


Citeste si
Cele mai scumpe beri din lume
„Terapia” cu bere
Spune ce ciocolată mănânci, ca să îţi spun cine eşti
Românii şi fabrica de ciocolată

×