x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby (P) Cele mai îndrăgite jocuri de noroc online

(P) Cele mai îndrăgite jocuri de noroc online

26 Mar 2021   •   09:00
(P) Cele mai îndrăgite jocuri de noroc online

În trecut, pariorii care voiau să-și încerce norocul la jocuri de șansă aveau opțiuni limitate la dispoziție – majoritatea fie alegeau sloturile mecanice din cazinourile stradale, fie se relaxau la resorturile de lux din Las Vegas.

Astăzi, însă, diversitatea primează. De la păcănele online la loterie, pariorul de astăzi are mai multe posibilități de a se distra și a câștiga premii de ordinul milioanelor de euro decât a avut vreodată în istorie. Iată cele mai populare jocuri de noroc online la ora actuală, atât în România, cât și peste hotare:

#1 Păcănele

Denumite și slot-machine-uri, păcănelele sunt printre cele mai vechi jocuri de cazino, primul aparat de joc cu monede fiind inventat în 1984 de către Charles Fey. Dacă, în trecut, aparatele de joc aveau o construcție rudimentară și erau acționate manual folosind un levier, astăzi jucătorii nu au de făcut decât să apese câteva butoane pe smartphone, tabletă sau laptop pentru a declanșa un câștig.

Sursă: Pixabay.com

Majoritatea sloturilor din ziua de astăzi au o structură de 3 sau 5 role care se învârt odată cu declanșarea jocului, iar câștigurile sunt determinate matematic și aleatoriu, fără posibilitatea de a manipula rezultatul în favoarea ta. Cele mai populare sloturi din ziua de astăzi sunt cele cu fructe, mai ales în România, Sizzling Hot fiind un titlu pentru care optează majoritatea pariorilor, însă, în egală măsură sunt apreciate și sloturile cu supereroi, sloturile de aventură și cele inspirate din filme, seriale sau mitologie.

Sloturile se bucură de un grad mare de popularitate și pentru că jucătorii sunt motivați să se înregistreze pe platformele operatorilor prin diverse bonusuri cazinou și alte facilități - rotiri gratuite, programe VIP etc.

#2 Blackjack

Alături de poker, blackjack-ul este unul dintre cele mai celebre jocuri de cărți, regăsit în cazinourile mari din Las Vegas, dar și în cazinourile online internaționale. Blackjack-ul este foarte simplu de înțeles și jucat de oricine, inclusiv de începători, fiind disponibil și gratuit pe diverse platforme.

Sursă: Pixabay.com

Tot ce ai de făcut pentru a câștiga la blackjack este să obții combinații de cărți a căror valoare totală este 21 sau un număr cât mai apropiat de acesta înaintea dealer-ului de la masă.

În cazul blackjack-ului online, nu este implicată o persoană reală, ci trebuie să învingi software-ul. Pe de altă parte, blackjack-ul cu dealer live îți permite să joci din propria sufragerie și să interacționezi cu un dealer real prin intermediul streaming-ului HD. În acest mod, poți avea parte de experiența autentică a unui cazino din Vegas fără a ieși din casă.

Câteva variații de blackjack îndrăgite de jucătorii de pretutindeni sunt American Blackjack, European Blackjack și Atlantic City Blackjack.

#3 Ruletă

Ruleta este cel mai cunoscut joc de masă. Numele său vine din limba franceză și înseamnă „roată mică.” Pentru că ruleta este un joc de șansă, rezultatul nu poate fi influențat de niciun alt factor în afară de noroc. Jucătorii au posibilitatea de a paria pe numere pare și impare, combinații de numere dar și pe culorile roșu și negru, sperând că, după rotirea ruletei, vor fi desemnați câștigători.

Sursă: Pixabay.com

Chiar dacă nu există un mod de a-ți garanta succesul la ruletă, avantajul casei te poate ajuta să-ți crești șansele. De exemplu, ruleta americană este cea mai puțin profitabilă pentru jucător, având un avantaj al casei de 5.26% și 37 numere. În schimb, ruleta europeană este mult mai avantajoasă pentru jucător, având doar 36 numere și un avantaj al casei de 2.7%.

#4 Bingo

Jocul de bingo utilizează mingi numerotate și bilete pentru a determina câștigătorii. Cel care organizează jocul numește numerele norocoase iar, dacă pe tichetul tău se află toate acestea, ai obținut full house sau bingo și ai câștigat premiul cel mare. Însă, poți câștiga premii și pentru alte combinații de numere – 1 linie, 2 linii, pătrat, colț etc.

Sursă: Pixabay.com

Dacă joci bingo online, nu există un organizator propriu-zis care desemnează numerele norocoase, ci acestea vor fi decise aleatoriu de calculator. Cele mai populare jocuri de bingo din lume sunt 90-ball bingo, 80-ball bingo și 75-ball bingo.

New York, de exemplu, este o destinație de vis pentru jucătorii de bingo, având o sală de bingo la fiecare 6800 locuitori. 

#5 Poker

Spre deosebire de sloturi, la poker nu este important doar norocul, ci și nivelul de pricepere al jucătorului, fie că joci cu prietenii sau online.  Poker-ul se bazează pe extragerea a 5 cărți de joc dintr-un total de 52 și obținerea celor mai bune combinații de cărți conform ierarhiei mâinilor (chintă roială, chintă de culoare, careu etc.).

Sursă: Pixabay.com

Variațiile cele mai îndrăgite în rândul jucătorilor de poker sunt Caribbean Stud Poker, Texas Hold’ Em, Stud Poker și 3 Card Poker. Pe acestea le poți încerca gratuit sau pe bani reali la marile cazinouri din România, dar poți opta să joci și poker cu dealer live sau să participi la turnee online alături de alți jucători.

Licență ONJN Nr. 2432 / 26.11.2020. Interzis utilizatorilor sub 18 ani.

×