x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Hobby Videochat: între prejudecată și adevăr

Videochat: între prejudecată și adevăr

21 Ian 2021   •   14:40
Videochat: între prejudecată și adevăr
Sursa foto: Pexels

Să recunoaștem că subiectul videochat nu este chiar cel mai dezbătut la noi în țară. Oamenii tind să fugă de discuții care ating această industrie, în principal din cauza lipsei de informații sau din cauza unor decizii personale în viață, care, cred ei, se aplică la absolut toate persoanele. La finalul zilei fiecare are oricum dreptul să creadă orice își dorește.

 

Totuși, din lipsa dezbaterii acestui subiect în spațiul public au izvorât și niște consecințe mai puțin benefice. În principiu, părerile trebuie construite și pe baza experienței la prima mână. În cazul videochatului există o mulțime de păreri, majoritatea nefondate, și concluzii trase fără o analiză amănunțită. Așa apar prejudecățile. Vom încerca în cele ce urmează să demistificăm măcar câteva dintre ele.

 

Videochatul este despre sex

 

Nu, videochatul nu este despre sex, este despre comunicare. În momentul în care oamenii vor afla ce înseamnă și cum să faci videochat vor realiza că importantă e interacțiunea dintre model și utilizatori. Alegerea dacă modelul va folosi și partea erotică este strict a ei. Mai ales în cazul videochatului non adult, nuditatea este strict interzisă.

 

Videochatul este despre entertainment, dacă ar fi fost despe sex, probabil ar fi fost interzis și ilegal, la fel ca prostituția. Ceea ce ne duce la prejudecata numărul doi.

 

Videochatul este ilegal

 

Spre deosebire de meseria mai sus menționată, videochatul categoric nu este ilegal. Acesta funcționează conform rigorilor legii, este perfect reglementat și studiourile își declară veniturile și plătesc impozite, la fel ca orice altă entitate de afaceri. Modelele care aleg să lucreze cu studiouri profesioniste au parte de contract de muncă și plata contribuțiilor este asigurată de angajator.

 

Doar un anumit tip de femeie poate face videochat

 

Nimic mai fals. Atâta timp cât modelul are peste 18 ani și discernământ, poate fi angajată pe acest post. Aspecte precum dimensiunile de 90-60-90 sau tinerețea sunt irelevante. Dacă ai o atitudine deschisă și plăcută, și o înfățișare îngrijită, sigur se vor găsi utilizatori care să vrea să discute cu tine și să te cunoască.

 

Dacă vei intra vreodată într-un studio de videochat, ceea ce detractorii în majoritatea cazurilor nu vor face nici în ruptul capului, vei constata că fetele și femeile care lucrează acolo sunt de toate vârstele, aparțin de medii sociale radical diferite și au un nivel de educație variat. E adevărat, nu oricine poate avea succes în videochat, dar asta este altă poveste.

 

Doar modelele cu experiență pot face bani

 

Și modelele cu experiență și cele începătoare pot avea câștiguri serioase din această activitate. Da, poate că va fi mai ușor pentru cele care au activat deja în această industrie, dar multe studiouri preferă modele novice care să fie deschise către un alt mod de a face lucrurile, adică unul calitativ, nu doar cantitativ.

 

Un model începător care are de partea ei un studio profesionist, un training de calitate, aparatură de ultimă generație și deschidere către nou, poate face mult mai mult decât un model cu experiență, care face videochat de acasă și este delăsătoare. Așadar lucrurile sunt extrem de relative.

 

Vei face bani din prima și foarte ușor

 

La fel ca în cazul de mai sus, această prejudecată este și vina industriei și a modeleor. Chiar dacă vei avea un câștig asigurat de studio în primele luni, timp în care vei învăța și te vei perfecționa, asta nu înseamnă că te poți culca pe o ureche. Pentru a face bani buni cu adevărat este nevoie de muncă și dedicare. Multe modele ajung să-și dea demisia și să fie nemulțumite de câștiguri, dar fără să depună efort. Cine vine la videochat cu intenția de a pierde vremea va pleca foarte dezamăgită.

 

La fel ca în majoritatea cazurilor în viață, adevărul este undeva pe la mijloc. E de datoria ta sa-l descoperi.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/worried-couple-with-notebook-looking-at-each-other-4246239/

×