x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Bryan Adams şi-a anulat un concert în SUA, în semn de protest

Bryan Adams şi-a anulat un concert în SUA, în semn de protest

11 Apr 2016   •   21:33
Bryan Adams şi-a anulat un concert în SUA, în semn de protest
Sursa foto: facebook.com/bryanadamsofficial

Starul rock canadian Bryan Adams a anunţat că şi-a anulat un concert în Mississippi, în semn de protest faţă de o nouă lege din acest stat din sudul Statelor Unite, considerată discriminatorie faţă de homosexuali, relatează AFP.

Bryan Adams urma să concerteze joi la Biloxi, un oraş situat în Golful Mexic.

"Eu nu pot cânta, cu conştiinţa curată, într-un oraş în care unele persoane sunt private de drepturile lor din cauza orientării lor sexuale", a declarat artistul pe site-ul său, adăugând că este "solidar" cu activiştii care luptă pentru revocarea acestei legi "extrem de discriminatorii".

Legea, care va intra în vigoare în luna iulie, va permite oficialilor, organizaţiilor religioase sau chiar unor companii să îşi invoce convingerile religioase pentru a refuza anumite servicii cuplurilor homosexuale care doresc să îşi oficializeze relaţia.

O serie de texte similare au fost adoptate de mai multe state americane conservatoare, cu scopul de a se sustrage unei decizii istorice a Curţii Supreme a Statelor Unite, din iunie 2015, privind legalizarea căsătoriilor între homosexuali pe teritoriul ţării.

O altă legendă a rock-ului, Bruce Springsteen, şi-a anulat vineri un concert în Carolina de Nord (sud-estul SUA), pentru a protesta împotriva unei legislaţii similare recent promulgate.AGERPRES/(AS - autor: Ana Bîgu, editor: Codruţ Bălu)

×