x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Paradise Papers: Bono, "dezgustat" de faptul că a fost implicat

Paradise Papers: Bono, "dezgustat" de faptul că a fost implicat

07 Noi 2017   •   19:07
Paradise Papers: Bono, "dezgustat" de faptul că a fost implicat
Sursa foto: Picasa

Bono, liderul grupului de rock irlandez U2, s-a declarat "total dezgustat" de acuzaţiile din dosarul "Paradise Papers" care îl leagă de o firmă lituaniană care a fraudat fiscul, exprimându-şi în acelaşi timp satisfacţia pentru aceste dezvăluiri, relatează marţi AFP. 

Potrivit "Paradise Papers", rezultatul unei anchete îndelungate a Consorţiului internaţional al jurnaliştilor de investigaţie (ICIJ), rockerul irlandez ar fi acţionarul unei companii malteze care ar fi investit într-un centru comercial din Lituania prin intermediul unui holding lituanian acuzat că a recurs la tehnici de optimizare fiscală ilegale. 

Bono este "total dezgustat pentru că în calitate de investitor minoritar şi pasiv (...) numele său a putut fi amestecat în ceva câtuşi de puţin ilegal", a pledat el în cadrul unui comunicat transmis la BBC şi în jurnalul britanic The Guardian. 

Solistul de la U2 afirmă că a "obţinut asigurări din partea liderilor companiei că aceasta îşi respectă în totalitate obligaţiile sale fiscale". 

"În orice caz salut aceste dezvăluiri", a adăugat el în comunicatul citat, făcând apel la o totală transparenţă a registrelor companiilor cu sediul în paradisuri fiscale. "Iau această afacere foarte în serios. Şi mereu am dus o campanie pentru ca proprietarii companiilor offshore să fie transparenţi", a mai precizat cântăreţul.AGERPRES

×