x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Monden Scriitoarea britanică J.K. Rowling a provocat controverse aprinse legate de persoanele transgender

Scriitoarea britanică J.K. Rowling a provocat controverse aprinse legate de persoanele transgender

20 Dec 2019   •   14:54
Scriitoarea britanică J.K. Rowling a provocat controverse aprinse legate de persoanele transgender
Sursa foto: antena1

Scriitoarea britanică J.K. Rowling, autoarea romanelor din seria ''Harry Potter'', se află în mijlocul unei controverse după ce a şi-a arătat sprijinul pentru o cercetătoare concediată după ce a scris pe Twitter că persoanele transgender nu îşi pot schimba sexul biologic.

Maya Forstater şi-a pierdut slujba în luna martie după ce a publicat pe rețeaua de socializare mai multe mesaje împotriva propunerilor guvernamentale de a modifica Gender Recognition Act (Legea privind recunoaşterea genului) pentru a permite persoanelor transgender să se identifice ca fiind de sex opus.
Consilier fiscal în cadrul Centre for Global Development, o asociaţie care militează împotriva sărăciei şi inegalităţii, ea a contestat concedierea în instanţă argumentând că este discriminată din cauza opiniilor sale.
Tribunalul i-a respins însă solicitarea, argumentând că opiniile exprimate sunt absolutiste în ceea ce priveşte noţiunea de sex.

"Îmbrăcaţi-vă cum vă place. Chemaţi-vă aşa cum vă place. Faceţi sex cu orice adult care consimte şi care doreşte asta. Duceţi cea mai bună viaţă pe care o puteţi trăi în pace şi securitate. Dar să daţi afară femei pentru că susţin că sexul este un concept real ?", a scris creatoarea personajului Harry Potter pe Twitter.
Mesajul acesteia a atras reacţii diferite din partea fanilor, mulţi dinte aceştia acuzând-o de transfobie.

Actriţa britanică Jameela Jamil a acuzat-o pe Rowling că ar contribuit la 'minimalizarea, abuzul şi suferinţa' persoanelor trans.
"Femeile transgender sunt femei. Bărbaţii transgender sunt bărbaţi. Persoanele non-binare sunt non-binare", a scris Asociaţia Human Rights Campaign, care militează pentru susţinerea comunităţii LGBT, a publicat un mesaj pe Twitter adresat lui Rowling.
Și actriţa Sara Ramirez, cunoscută din serialul ''Grey's Anatomy'', a dezaprobat-o pe scriitoare. "Susţin feminismul intersecţional care recunoaşte faptul că femeile trans sunt cu adevărat femei şi sunt împotriva unor persoane bigote aşa ca tine", a spus aceasta.

Alţi utilizatori ai platformei Twitter au susţinut afirmaţiile scriitoarei, mulţi dintre aceştia folosind hashtag-ul #osusţinpeMaya.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: j.k. rowling transgender