x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Noaptea Privighetorilor în Grădina Botanică – Eveniment inedit pentru copii, duminică în Capitală

Noaptea Privighetorilor în Grădina Botanică – Eveniment inedit pentru copii, duminică în Capitală

06 Iun 2019   •   13:56
Noaptea Privighetorilor în Grădina Botanică – Eveniment inedit pentru copii, duminică în Capitală

Societatea Ornitologică Română organizează duminică, 9 iunie, evenimentul Noaptea Privighetorilor la București – un ”duel muzical” dintre oameni și păsări ce va avea loc în Grădina Botanică Dimitrie Brândză, cu începere de la ora 16.

Evenimentul are o secțiune aparte dedicată copiilor. Atelierele dedicate lor cuprind jocuri de identificare de păsări, planșe de colorat, desene pe asfalt, atelier de confecționat cuiburi și informații despre cum pot ei ajuta păsările.

Ideea evenimentului provine din Marea Britanie. În 1924, violoncelista Beatrice Harrison a convins BBC-ul să realizeze prima transmisiune în direct a unui duet dintre muziciană și privighetorile din grădina casei ei. În timp ce ea interpreta arii de muzică clasică, păsările au răspuns. Combinația a fost una extrem de reușită, concertul s-a reluat ani la rând, iar Beatrice a primit peste 50.000 de scrisori de la ascultători. „Am avut parte de exact aceeași situație la Sibiu, unde muzicienii primeau în timp real replica dată de sturzii cântător

Noaptea Privighetorilor la București – Programul complet

  • 16.00 – deschiderea atelierelor pentru copii

  • 16.00 – începerea tururilor ornitologice ghidate

  • 16.00 – expoziție de desene cu păsările comune

  • 19.00 – concert Pro Nobile

În cazul în care plouă, evenimentul va fi reprogramat.

Tururile ornitologice, atelierele pentru copii și concertele sunt gratuite. Cu toate acestea, participanții trebuie să achite biletul de intrare în Grădina Botanică – 10 lei adulții, 5 lei copiii.

i din Muzeul Astra. Este o experiență pe care credem că oricine ar trebui să o simtă măcar odată”, a mai spus Valentin Marin.

www.edupedu.ro

×
Subiecte în articol: Noaptea Privighetorilor