x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Tribut pentru Michael Jackson. România este prima ţară din lume care va găzdui un show în care foştii colegi ai megastarului vor cânta alături de… holograma acestuia

Tribut pentru Michael Jackson. România este prima ţară din lume care va găzdui un show în care foştii colegi ai megastarului vor cânta alături de… holograma acestuia

01 Iul 2016   •   15:05
Tribut pentru Michael Jackson. România este prima ţară din lume care va găzdui un show în care foştii colegi ai megastarului vor cânta alături de… holograma acestuia
Sursa foto: Agerpres FOTO

După 20 de ani, fanii lui Michael Jackson au din nou motive de bucurie. Chiar dacă megastarul a încetat din viaţă în 2009, acesta va încânta din nou publicul român în Piaţa Constituţiei, pe 7 iulie, cu ajutorul efectelor speciale, hologramelor, proiecţiilor şi al foştilor săi colegi de trupă.

În 1992, Michael Jackson era eroul celui mai mare concert din România de după Revoluţie. Aflat la apogeul carierei, starul american a adunat 70.000 de oameni pe Stadionul Național din Bucureşti.

În 1996, cântăreţul a bătut noi recorduri: concertul a fost urmărit live de 80.000 de fani, tot pe vechiul Stadion Naţional, iar evenimentul a fost difuzat de HBO, care a făcut audienţe remarcabile pentru acele timpuri.

În anii ’90, ţara noastră se afla pe locul al II-lea în lume într-un clasament al numărului de fani ai artistului. De aceea, Michael a trecut în testament ca munca lui să nu se oprească niciodată, să continue în toate ţările unde a avut show-uri memorabile, printre care şi România.

Astfel, ”regele muzicii pop” se va ”reîntoarce” joi în Capitală, de data aceasta virtual. Organizatorii show-ului din Piaţa Constituţiei au negociat timp de doi ani cu familia artistului pentru concertul- tribut, aşa că România devine prima ţară din lume în care va avea loc un astfel de eveniment.

Foştii colegi de trupă ai regretatului artist, de la inginer de sunet, chitarist, basist, până la coregraf şi dansatori, se vor reuni la Bucureşti şi vor realiza un spectacol ca şi cum Michael ar fi încă în viaţă. Cum va fi posibil acest lucru? Cu ajutorul efectelor speciale, al hologramelor şi al proiecţiilor starului pe ecrane-gigant.

“Am adunat cele mai iubite piese ale lui Michael Jackson, le-am combinat, le-am pus într-un singur spectacol. Show-ul aduce niște efecte care ne vor da senzația că Michael e cu noi. Tehnologia este de ultimă generație. Am creat ceva ce sperăm să fie un succes internațional. Ceea ce facem noi nu s-a mai realizat până acum, este premieră mondială”, au declarat organizatorii concertului, care au investit 500.000 de euro în acest proiect. Preţul biletelor la spectacol variază între 80 şi 450 de lei, în funcţie de zona aleasă.

Michael Jackson, considerat cel mai mare cântăreţ al tuturor timpurilor, a murit în 2009, la 50 de ani, din cauza unei supradoze de barbiturice prescrise de medicul său personal.

 

×
Subiecte în articol: michael jackson tribut