x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Timp liber Spectacole Unde ieșim în zilele libere de Sărbători

Unde ieșim în zilele libere de Sărbători

de Oana Portase    |    28 Apr 2016   •   23:00
Unde ieșim în zilele libere de Sărbători

Weeekend-ul acesta va fi unul plin de evenimente și distracții, atât în marile orașe din țară, cât și pe litoral. De la târgurile de Paști cu produse tradiționale la concerte și petreceri la malu mării, românii care nu vor să stea în casă au de unde alege.

Atelierul Iepurașului la Timișoara

Ouă încondeiate, cozonaci, dulciuri, pască, icoane, produse handmade, flori și multe alte ornamente de sezon, toate le găsim la Târgul de Paști din Timișoara, până pe 4 mai. Și în acest weekend, copiii pot merge la Atelierul Iepurașului, unde vor învăța să încondeieze ouă, să realizeze felicitări cu specific pascal, să picteze ceramică și să exerseze la roata olarului.

Târgul în formă de ou

Piața Mare a Sibiului s-a transformat special pentruTârgul tradițional de Paști. Văzute din aer, cele peste 40 de căsuțe amplasate în centrul istoric al Sibiului dau forma unui mare ou de Paști.

Nici de la acest târg nu lipsesc atracțiile pentru copii. În centrul târgului a fost așezat caruselul tradițional, un trenuleț și alte atracții, iar surpriza pentru cei mici este Căsuța Familiei de Iepurași.

Dacă vreți să faceți ultimele cumpărături pentru cadourile de Paști, aici găsiți bijuterii, decorațiuni, dulciuri, colaci secuiești și alte produse specifice. Ouăle încondeiate se găsesc la prețuri care variază în funcție de mărime și pictură. Cea de-a șasea ediție a Târgului de Paști de la Sibiu va fi deschisă până în data de 3 mai.

Plimbări cu poneii și mâncare delicioasă în Cișmigiu

Până pe 2 mai, bucureștenii se pot relaxa la târgul de Tradiții și flori de Sărbători amenajat în Parcul Cișmigiu. De la târg nu lipsesc concertele, expozițiile de iepuri și miei, ateliere recreative pentru copii și plimbările cu ponei. Târgul readuce în prim-plan cultura populară, artiștii plastici, meșterii și produsele lor unice. În cele peste 50 de căsuțe ale târgului, găsim o gamă diversă de produse tradiționale românești. Vizitatorii pot cumpăra obiecte realizate din lemn, ceramică, piele, os și sticlă, bijuterii handmade, flori, icoane, ouă încondeiate, țesături, coșuri împletite, costume populare și chiar sculpturi în scoarță. Cei care nu au făcut cozonac acasă, mai au timp să cumpere unele dintre cele mai bune produse tradiționale de la târgul din Cișmigiu. Pe lângă cozonaci, comercianții au mai venit cu prăjituri de casă, gogoși, alivenci moldovenești, pască, poale în brâu, turtă dulce sau sarmale.

Bucureștenii mai găsesc produse tradiționale pascale, ouă încodeiate și suveniruri și la Târgul de Florii și de Paște din parcul IOR, din sectorul 3. Târgul din IOR va fi deschis până în data de 2 mai.

Vânătoarea de ouă pentru cei mici

Mascota Iepurilă a pregătit pentru un copii un concurs plin de aventură și creativitate, care se va ține mâine, la Dâmbul Morii, în Timișul de Jos din județul Brașov. Jocul începe la ora 12:00 și va avea loc în aer liber, în grădina de vară a domeniului.

Cozonacii moldovenești de la Iași

Târgul tradițional de la Iași a fost intitulat anul acesta “Ouă încondeiate”. sunt prezenti meșteri populari din multe zone ale Moldovei, cu sculpturi religioase miniaturale, coșuri împletite din nuiele, cuibare împletite din sfoară și tot ce ține de obiceiurile pascale. În cadrul târgului, meșterii populari le vor arăta vizitatorilor cum se încondeiază ouăle.

Distracție pe litoral de 1 mai

Weekend-ul acesta, litoralul va răsuna datorită concertelor speciale de 1 mai. Pe plaja Kudos, din Mamaia, va avea loc party-ul 5 days & 5 nights, non stop madness, care a început ieri și va dura până pe 2 mai. Din line-up fac parte: Mathias Kaden, Phonique, Ninetoes, Mario Aureo, Lea Dobricic, Reelow, Benny Grauer, ROSARIO INTERNULLO, Negru, Dj Optick, Pagal, Dj Kool.ro, Mano Andrei, Azteca, Nusha, MoonSound, The Model, Atapy, Alex Gully, Alex & Mircea Babescu, Dj Marco Briguglia, Dobrikan, Kivu, Dutu, Dj Elf, Alin G, Mathei, Adrian Stanescu și Ciupy.

Tot în Mamaia începe astăzi mega-petrecerea “The Mission”. Petrecerea se ține în Mamaia Nord până pe 2 mai. Nume mari promit multe seri pline de distracție. Din line-up fac parte: Sven Vath, Luciano, Sasha, Guy Gerber, Magda, Art Departament, Dennis Ferrer, MATHEW JONSON live, Rodriguez JR. live, Benoit & Sergio, GOLAN, MENDO, Michel Cleis, Sebastian Mullaert (aka MINILOGUE), Ernesto Ferreyra, Cesar Merveille, Nkadia, Adrian Eftimie, Rosario Internullo, BOG, Victor Stancov și Fouchat.

Festivalul de muzică electronică Sun Waves se întoarce pentru a 19-a ediție de 1 mai 2016, în Mamaia Nord. Distracția a început deja de ieri și va continua până pe  2 mai, târziu în noapte.

Iubitorii Carla’s Dream sunt așteptați în această seară, de la 23.00, la un concert în Luv Lounge, din Mamaia. Prețul biletului este de 30 lei.

Concerte în Vama Veche

„La Barbă Neagră” vă invită pe 30 aprilie, chiar în seara de Înviere, de la ora 21:30, la concertul Vița de Vie. Pe 1 mai, în același local vor concerta cei de la Timpuri Noi. Prețurile biletelor vor fi de 40 lei și respectiv de 25 lei.

Truda & Cash vor concerta sâmbăta, 30 aprilie, începând cu ora 22:00, în Arca Bar din Vama Veche.

În acest weekend vă puteți distra timp de trei zile și trei nopți la Goblin, din Vama Veche. Aici vor fi concerte peste conerte. Printre cei care vor urca pe scenă se numără CTC, Chimie, Subcarpați, Keri și Serafim, Șuie Paparude și Vița de Vie.

În Bongo Art Club din Vama Veche, petrecerea de 1 mai începe cu un concert Țapinarii.

Mega-petreceri în cluburi

Student Party

În această seară, începând cu ora 22:00, Club Maya din București organizează Student Party, unde poți petrece cu toată gașca sau chiar cu toată facultatea, iar surprizele pregătite sunt pe măsură.

 

Petrecerea Burlacilor

Clubul XS din Capitală vă așteaptă diseară la "Petrecerea BURLACILOR", 30 hostesse senzuale vor încinge atmosfera, iarDJ cunoscuți vor da muzica la maxim. Intrarea este liberă, nu se plătește rezervarea și nu există consumație obligatorie.

 Singles Night Out

La Caro Club din Cluj-Napoca, ești așteptat sâmbătă, 30 de aprilie, la petrecerea Single Night Out. Intrarea costă 10-15 lei, iar domnișoarele vor primi o băutură din partea casei.

 

OANA PORTASE

×