x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Beneficiile cireşelor pentru organism

Beneficiile cireşelor pentru organism

16 Mai 2019   •   19:30
Beneficiile cireşelor pentru organism

Mai este luna cireşelor. Delicioasele fructe sunt pline de substanţe nutritive şi ajută la menţinerea unui organism sănătos. Indiferent de soiul lor, fie că sunt dulci, amare, negre sau albe, cu pulpă moale, semipietroase sau pietroase, cireşele sunt surse dovedite de sănătate.

Medicii spun că cireşele, vedete ale primăverii, ne ajută să luptăm împotriva afecțiunilor cronice, frecvente. Ele întăresc sistemul imunitar și țin în frâu oboseala cronică, obezitatea, afecţiunile cardiace, hepatice, renale, cancerul şi îmbătrânirea prematură.

Pentru orice vârstă

Vitaminele A, B şi C, sărurile de sodiu, potasiul, calciul, fosforul, magneziul, fierul, alături de microelemente, precum zincul, cuprul, manganul, cobaltul, şi de zaharuri, substanțe active, prezente în compoziţia cireşelor, ne menţin în formă. Dacă sunt consumate proaspete, sub formă de suc, sau într-o cură, cireşele sunt un tonic pentru orice vârstă.       

Bune pentru sistemul nervos

Studiile neurologice arată că în cireşe există substanţe active care influenţează mai multe funcţii ale sistemului nervos central. Concret, consumul de cireşe are efect sedativ şi de calmare. Acest lucru se datorează conţinutului semnificativ de potasiu, existent în compoziția acestor fructe, dar și a cetoaminelor, substanţe care scad nivelul adrenalinei acumulate în ţesutul nervos.

Excelente pentru atenţie

Oamenii de ştiinţă au demonstrat că atunci când consumă cireşe, atenţia distributivă poate ajunge la 92% în cazul femeilor şi la 86% în cazul bărbaţilor. Aceste procente se datorează unor substanţe conținute de cireșe, precum unii eteri ai colinei. ”În urma unei cure cu cireşe acţionăm mai calm şi suntem mai prompţi în orice împrejurare”, susține un grup de specialişti de la Oxford, care a studiat efectele acestor fructe între anii 2006-2008.

Studiile riguroase ale nutriționiștilor europeni au dovedit că persoanele care consumă zilnic 100 gr de cireşe, într-un interval de 12 zile, reuşesc să slăbească trei-patru kg, deoarece cireșele au puține calorii (68 calorii la 100 g de fruct).

 

×
Subiecte în articol: cireşe beneficii