x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Circa 92% din cancerele provocate de HPV pot fi prevenite prin vaccinare

Circa 92% din cancerele provocate de HPV pot fi prevenite prin vaccinare

23 Aug 2019   •   13:19
Circa 92% din cancerele provocate de HPV pot fi prevenite prin vaccinare

Vaccinarea împotriva virusului papiloma uman (HPV) ar putea preveni 92% din cancerele legate de acest agent patogen, după cum au anunțat autorităţile sanitare americane, pentru care lupta împotriva acestei afecțiuni reprezintă o prioritate.

"Un viitor fără cancere legate de HPV este la îndemâna noastră, însă este necesar să acţionăm rapid pentru a îmbunătăţi rata de vaccinare", a declarat Brett Giroir, ministru adjunct al Sănătăţii. Acesta doreşte ca procentul de vaccinare împotriva HPV să ajungă la 80% în SUA.

Potrivit unui nou raport al Centrului pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC), HPV s-a aflat la originea a circa 34.800 de cazuri de cancer între 2012 şi 2016 în Statele Unite.

Virusul se transmite pe cale sexuală și poate duce la dezvoltarea cancerelor, atât la femei cât şi la bărbaţi, de col uterin, vagin, penis, anus sau laringe. Autorităţile sanitare recomandă vaccinarea tuturor pre-adolescenţilor împotriva HPV înainte de a fi expuşi, la vârste între 11 și 12 ani.

Cu toate acestea, vaccinarea progresează foarte lent în rândul adolescenţilor americani, doar 51% dintre aceştia primind ansamblul dozelor recomandate, cu doar 2% mai mult față de 2017.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: vaccin anti-HPV cancer