x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Chirurgia estetică și de reconstrucție a zonei genitale feminine – ce trebuie să știi

Chirurgia estetică și de reconstrucție a zonei genitale feminine – ce trebuie să știi

02 Aug 2019   •   23:20
Chirurgia estetică și de reconstrucție a zonei genitale feminine – ce trebuie să știi

Chirurgia vaginului, a labiilor și a himenului – e un subiect… tabuu, pentru mulți, însă sunt tot mai multe cazurile de intervenții estetice, de reconstrucție și de rejuvenare, la nivelul organului reproductiv feminin, și în România. Chirurgia plastică ginecologică este în plină ascensiune, în Europa și în lume.

La nivel global, intervențiile de rejuvenare vaginală cresc, în medie, cu 23% anual, ceea spune deja foarte mult. Ce trebuie știut despre chirurgia vaginului, a labiilor și a himenului?

Chirurgia „intimă”. 6 intervenții care se pot face

#1 Vaginoplastia

Este o intervenție cu rol în întinerirea vaginului ei.

Vaginoplastia își propune să întinerească un vagin uneori deteriorat de una sau mai multe sarcini. Perineul poate fi pus la încercare și necesită o intervenție care să contracareze relaxarea. Neplăcerile pe care le experimentează pacienta sunt, între altele, capacitate senzorială redusă în timpul sexului și lipsa orgasmului, pierderi involuntare de urină după baie, durere, senzație de arsură.

Aceste probleme sunt provocate de distensia mușchilor perineali. Vaginoplastia ajută la strângerea mușchilor vaginului. În timpul intervenției, chirurgul procedează la o reducere a mucoasei vaginale, ceea ce face posibilă și reducerea diametrului vaginului. Operația necesită anestezie generală.

#2 Nimfoplastia

...............

Citește mai departe AICI

×