x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Gimnastica facială și rolul ei în „alungarea” ridurilor

Gimnastica facială și rolul ei în „alungarea” ridurilor

02 Iun 2020   •   17:06
Gimnastica facială și rolul ei în „alungarea” ridurilor

A vedea cum anii îți marchează fața nu este întotdeauna o plăcere. Din fericire, nu e nevoie să ajungi sub bisturiu pentru a face semnele timpului să dispară sau să se reducă.

Gimnastica facială este o modalitate excelentă de a restabili tonusul pielii și de a reduce ridurile. Cu câteva întinderi și mișcări simple, este posibil să (re)construim mușchii în anumite zone ale feței ... și astfel să reducem „brazdele” inestetice care ne marchează fața.

Dar mai întâi să aflăm cum apar ridurile pe fața noastră?

Fața noastră are 43 de mușchi faciali, capabili să „producă” în jur de 10.000 de expresii. Microcontracțiile repetate - de exemplu: când ne încruntăm sau când zâmbim - pot determina apariția unor linii, adâncituri, riduri, care se „permanentizează” pe fața noastră. Este vorba despre ceea ce numim de obicei: „linii/riduri de expresie”.

Dr. Jean-Claude Trokiner, un cunoscut estetician francez, autorul cărții:  „Des rides... et vous ! Lifting par acupuncture, digitopuncture, automassages et alimentation anti-âge”  (Ridurile și... voi! Liftingul prin acupunctură, digipunctură, automasaj și alimentație anti-îmbătrânire”) este de părere că „adeseori, importanța mușchilor feței în apariția ridurilor. nu este luată în seamă”. Trokiner a explicat apoi că „mușchii feței - mușchii pe care îi contractăm sau decontractăm pentru a ne forma expresiile faciale - sunt atașați de piele. Deci, dacă aveți probleme cu ei - dacă sunt prea contractați sau prea relaxați - se formează ridurile”.

Gimnastica facială este una dintre soluțiile de întinerire sau relaxare a anumitor zone ale feței. O serie de mișcări și de întindere a mușchilor faciali, în principal în jurul ochilor și maxilarelor, ajută la redescoperirea formei ideale a feței, la plierea conturului buzelor, la tonifierea mușchilor gâtului sau chiar la încetinirea ritmului de îmbătrânire a feței”.

Gimnastica facială. Cum faci asta?

30 minute.................

Citește mai departe AICI

×