x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Top 5 alimente care ajută la combaterea celulitei

Top 5 alimente care ajută la combaterea celulitei

04 Aug 2020   •   18:31
Top 5 alimente care ajută la combaterea celulitei
Sursa foto: djiledesign/Getty Images/iStockphoto

Celulita este un proces de inflamație din organism și este rezultatul mai multor factori. Mai toate femeile au celulită, ca să nu spun toate și să exclud vreun accident genetic pe care nu l-am văzut eu, diferența este de stadiul acesteia și dacă se vede sau nu. Bărbații au testosteron și ăsta este principalul lor avantaj.

Alimentația proastă și lipsa de mișcare sunt principalii factori care ajută apariția aspectului de coajă de portocală. Eliminarea deficitară a toxinelor dar și înaintarea în vârstă sunt, de asemenea cauze.

Soluția este să avem o dietă echilibrată și să facem mișcare. Există, însă, și alimente care luptă mai bine decât altele cu procesele inflamatorii, deci și cu celulita. Iată top 5:

1. Apa

Da, este atât de simplu. Hidratarea este baza funcționării oricărei celule și oricărui proces din organism. Lipsa ei duce la disfuncții, inclusiv la procese inflamatorii, așa cum este și celulita. Bea apă pe tot parcursul zilei, mai multă dacă este foarte cald afară sau dacă ai activitate fizică intensă.

2. Alimentele bogate în grăsimi sănătoase Omega 3

Acizii graşi esenţiali Omega 3 ajută la diminuarea aspectului „coajă de portocală”, reduc procesele inflamatorii şi oxidante din organism, încetinesc procesul de îmbătrânire. Cele mai la îndemână surse de Omega 3: somon, ton, macrou, sardine, hering dar şi nucile de orice fel şi seminţele. Atenţie, nucile și semnițele sunt bombe calorice, deci trebuie avută grijă la cantități, și trebuie mâncate crude sau, eventual, coapte.

3. Fructele roșii

Sunt extrem de bogate în antioxidanți care au proprietatea de a combate procesele de îmbătrânire dar și pe cele inflamatorii, plus că intensifică arderea grăsimilor și ajută la menținerea elasticității și fermității pielii.

 

Citește mai mult pe andreeasava.ro

×
Subiecte în articol: celulita