x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Top alimente dăunătoare pentru sănătate și imunitate fiindcă „spală” vitaminele și mineralele din organism

Top alimente dăunătoare pentru sănătate și imunitate fiindcă „spală” vitaminele și mineralele din organism

09 Mar 2020   •   20:10
Top alimente dăunătoare pentru sănătate și imunitate fiindcă „spală” vitaminele și mineralele din organism
Sursa foto: Stockbyte/Getty Images

Aportul de vitamine și minerale este extrem de important pentru sănătatea organismului fiindcă ele sunt folosite în procese-cheie iar intervenția diverselor carențe duce atât la apariția de pofte alimentare, deci implicit și la îngrășare, dar, mai important, la dezechilibre care favorizează instalarea de afecțiuni foarte periculoase.

 

Și, desigur, în acest sens este foarte importantă alimentația și nu, nu poate fi înlocuită doar cu aport din suplimente nutritive. Așa cum explică și profesorul Gheorghe Mencinicopschi, folosirea suplimentelor altfel decât după indicațiile medicului poate duce la declanșarea de dezechilibre plus că unele nu sunt recomandate celor cu diverse afecțiuni, de exemplu cele renale.

În egală măsură, este important să mâncați alimente bogate în vitamine și minerale dar și să fiți atenți la cele care pur și simplu “spală” acești nutrienți din organism sau te împiedică să-i asimilezi. Iată, în continuare, un top al alimentelor care au acest efect de consumare a vitaminelor și mineralelor și veți constata că există inclusiv alimente sănătoase care se comportă în acest fel când sunt consumate greșit sau în exces. Iată lista:

1. Carnea procesată și de tip fast-food

Adică mezeluri, cârnați din comerț și toată seria de preparate frumos ambalate care te atrag în galantare. Sunt pline de grăsimi nesănătoase, care se transformă în colesterol deci cresc riscul de boli cardio-vasculare, și de conservanți, coloranți și alte chimicale.

Nu mai vorbim despre produsele de tip fast food care presupun combinarea mai multor asemenea alimente pline de grăsimi nesănătoase și chimicale. Ele, fiecare în parte, reprezintă bombe calorice, asocierea fiind un adevărat dezastru.

2. Produsele de tip-junk food

Aici intră tot felul de biscuiți, chips-uri, pufuleți etc. Sunt, și ele, pline de grăsimi saturate și zaharuri care duc nu doar la boli cardio-vasculare și îngrășare, dar mai dau și dependență, în cazul zaharurilor. Am vorbit despre efectele nocive la zahărului rafinat, modul prin care dă dependență și crește pofta de mâncare, dar și care sunt alternativele sănătoase.

 

Citește mai mult pe andreeasava.ro

×