x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Frumos si sanatos Top trei fructe pentru diabetici

Top trei fructe pentru diabetici

05 Iun 2017   •   10:10
Top trei fructe pentru diabetici
Sursa foto: Victor Makhankov/Getty Images/iStockphoto

E sezonul fructelor și de pe tarabele din piețe ne îmbie cireșe, caise sau piersici. Dar pentru persoanele care suferă de diabet, fructele nu sunt întotdeauna o idee bună, pentru că pe lângă vitaminele, mineralele și fibrele pe care le conțin, vin și cu o doză mare de carbohidrați.

Iată care sunt cele mai bune fructe pentru diabetici:

  1. Fructele de pădure. Afine, căpșune, zmeură sau mure, oricare dintre ele îți plac, le poți consuma fără grijă. Fructele de pădure sunt pline de antioxidanți, vitamine și fibre și au un indice glicemic scăzut. Trei sferturi de cană de afine de exemplu au numai 62 de calorii și 16 grame de carbohidrați. Le poți mânca alături de un iaurt, la micul dejun sau ca desert, la cină.
  2. Cireșele au de asemenea un indice glicemic scăzut și asta le face potrivite pentru diabetici. O cană de cireșe are 78 de calorii și 19 grame de carbohidrați. Sunt plinede antioxidanți astfel că ajută în lupta cu inflamația, cu bolile de inimă și cancerul.
  3. Piersicile zemoase nu sunt doar un excelent remediu împotriva deshidratării. Pentru că sunt pline de vitaminele A, C, potasiu și fibre sunt bune pentru diabetici. Le poți consuma sub formă de piure, cu lapte degresat, gheață și niște scorțișoară sau ghimbir.

×
Subiecte în articol: diabet