x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea copilului Adeverința medicală nu va fi necesară în prima zi de școală

Adeverința medicală nu va fi necesară în prima zi de școală

11 Sep 2020   •   14:07
Adeverința medicală nu va fi necesară în prima zi de școală

Adeverinţa medicală de revenire în colectivitate a copilului poate fi prezentată pe parcursul prime săptămâni de școală. Măsura a fost luată pentru a nu supraaglomera medicii de familie, care vor avea astfel timp să consulte toți copiii, potrivit ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru.

"Ce prezintă patologie cronică va primi o recomandare de la medicul de familie sau medicul curant, atestând această patologie cronică care poate beneficia de învăţământ online, deci nu va merge la şcoală.

Adeverinţa sau avizul epidemiologic se dă doar atunci când lipseşte trei zile de la şcoală dintr-o cauză medicală, ceea ce nu credem că este cazul în acest moment.

Acea adeverinţă de revenire în colectivitate care se dă la începutul fiecărui ciclu se va prezenta şi pe parcursul primei săptămâni de şcoală pentru a da posibilitatea medicilor de familie să poată consulta şi evalua toţi copiii. Statusul fiecărei persoane se poate modifica de la o zi la alta, de aceea noi o să avem la şcoală şi acel triaj observaţional în fiecare dimineaţă, completat la nevoie de un triaj epidemiologic", a declarat Tătaru, la B1 TV.

Și profesorii în vârstă sau care au diferite afecțiuni pot solicita desfășurarea online a cursurilor.

"Am lăsat şi aici la latitudinea profesorului, cei care au o anumită vârstă sau anumite comorbidităţi, de a solicita să desfăşoare învăţământ online, după cum şi pentru copiii care au acasă părinţi sau rude vârstnice sau cu comorbidităţi să poată desfăşura activitatea online", a mai spus demnitarul.  


 

×
Subiecte în articol: nelu tataru