x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Au fost acreditate primele patru spitale, unul este Institutul "Matei Balş" din Bucureşti

Au fost acreditate primele patru spitale, unul este Institutul "Matei Balş" din Bucureşti

27 Iul 2011   •   10:10

Comisia Nationala de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) a acreditat primele patru spitale din Romania, respectiv Institutul 'Matei Bals' din Bucuresti, Euromedica Hospital din Baia Mare, Spitalul Municipal de Urgenta Moinesti si Spitalul Militar de Urgenta 'Constantin Papilian' din Cluj Napoca. Alte doua spitale vor fi acreditate in procedura imediata., informeaza Mediafax.

Spitalele care nu solicita demararea procedurii de acreditare nu vor mai primi bani de la buget.

In procesul de acreditare au fost inscrise 459 de spitale, dintre care 74 unitati sanitare private. Aceste spitale vor fi evaluate in functie de optiunile lor pe durata primului ciclu de acreditare care dureaza cinci ani, respectiv 2011 - 2015, a anuntat presedintele Comisiei Nationale de Acreditare a Spitalelor (CoNAS), dr. Dan Romulus Serban.

Potrivit lui Serban vor fi evaluate in medie 51 de spitale pe trimestru .

Acreditarea reprezinta pentru bolnavi garantia ca in respectiva unitate sanitara sunt asigurate conditii de calitate in ceea ce priveste actul medical, cazarea si si serviciile oferite, afirma Serban. 'Pacientii care sunt tratati in spitalele acreditate si care ar putea fi nemultumiti de calitatea serviciilor ne pot sesiza acest lucru', sustine acesta.

×