x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Fii strălucitoare de Sărbători!

Fii strălucitoare de Sărbători!

de Steluta Indrei    |    22 Dec 2012   •   20:02
Fii strălucitoare de Sărbători!
Sursa foto: altrendo images/Getty Images

Pentru a regăsi în suflet acea stare specială a Sărbătorilor este nevoie să fii încrezătoare şi să te simţi frumoasă. Îţi prezentăm câţiva paşi simpli de urmat în rutina ta de îngrijire pentru a putea radia de sănătate şi frumuseţe în aşteptarea Crăciunului şi Anului Nou.

Principala problemă cu care ne confruntăm iarna este deshidratarea pielii. Pentru a combate această neplăcere, trebuie să acţionezi pe două direcţii. Pe de o parte, asigură-te că bei suficiente lichide: ceaiuri calde, apă plată, sucuri naturale de fructe. Pe de altă parte, îngrijeşte-ţi corect pielea: aplică pe tot corpul de fiecare dată după duş şi ori de câte ori simţi că ai pielea uscată o loţiune hidratantă şi intens nutritivă. Săptămânal efectuează un gomaj blând al pielii cu produse pe bază de ingrediente naturale. Coatele, genunchii şi călcâiele au nevoie de îngrijire specială, foloseşte produse destinate acestor zone şi creme emoliente. Dacă vrei să arăţi bine în ţinuta de Revelion, nu neglija celulita. Soluţia: utilizează creme anticelulitice, dar cel mai eficient ar fi să-ţi faci timp pentru câteva şedinţe de masaj anticelulitic.
Pentru a afişa un ten luminos de Sărbători, foloseşte cu conştiinciozitate produse cosmetice adaptate nevoilor specifice ale tenului tău. Cremele hidratante de zi şi de noapte sunt obligatorii mai ales în sezonul rece. Acordă o atenţie deosebită zonelor delicate ale feţei – conturul ochilor şi buzele. Pentru pielea sensibilă din jurul ochilor, aplică în fiecare seară seruri de înfrumuseţare, cu efect de estompare a ridurilor, cearcănelor, pungilor de sub ochi. Utilizează de mai multe ori pe zi un balsam emolient pentru hidratarea buzelor. O dată pe săptămână este indicată exfolierea pielii şi aplicarea unei măşti hidratante şi nutritive.

Îngrijirea părului este de asemenea foarte importantă pentru a avea un look strălucitor de Sărbători. Or, iarna, părul este pus şi el la încercare de purtatul căciulilor, fularelor, de zăpadă, umezeală, temperaturi sub 0 grade Celsius. De aceea, acum este recomandat un tratament de regenerare a părului – o mască hidratantă şi revigorantă. După fiecare spălare, foloseşte un balsam potrivit tipului de păr. Pentru a avea un păr cu aspect sănătos, nu uita să îţi tai măcar vârfurile, dacă nu ai timp pentru o tunsoare mai sofisticată. Foloseşte cât mai rar placa de întins părul, ondulatorul şi produsele de styling, care deteriorează podoaba capilară.

Odată ce ţi-ai atins obiectivul şi eşti pregătită să întâmpini Sărbătorile radiind de frumuseţe şi prospeţime, este important să nu abandonezi misiunea de a arăta bine şi să respecţi în continuare aceşti paşi simpli de îngrijire zilnică. Aşadar, ai încredere în tine, îngrijeşte-te, acordă-ţi timp pentru tine, gândeşte pozitiv şi crede cu toată convingerea că eşti specială în fiecare zi! 

×
Subiecte în articol: sarbatori iarna craciun revelion