x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Sanatatea familiei Un nou test de sânge depistează cancerul cu până la patru ani înainte de diagnosticare

Un nou test de sânge depistează cancerul cu până la patru ani înainte de diagnosticare

27 Iul 2020   •   21:13
Un nou test de sânge depistează cancerul cu până la patru ani înainte de diagnosticare

În ultima vreme, pare că cercetările medicale se concentrează în exclusivitate asupra găsirii unui tratament şi a unui vaccin eficient împotriva virusului Sars CoV-2, atât de aşteptate de întreaga omenire.

În realitate însă, cercetările medicale îşi urmează cursul firesc, acoperind toate probleme medicale în care este nevoie de soluţii salvatoare de vieţi omeneşti.

Este cert că prioritatea acestui an o reprezintă cercetările cu privire la coronavirus, însă nici încercările oamenilor de ştiinţă de a învinge cancerul, una dintre principalele cauze de deces la nivel mondial, care produce10 milioane de morți în fiecare an, nu au fost neglijate.

O dovadă în acest sens este rezultatul revoluţionar al unui studiu ştiinţific bazat pe cercetarea cancerului, în urma căruia a fost dezvoltat un test de sânge cu cele mai bune rezultate de până acum în depistarea precoce a acestei maladii.

Denumit PanSeer, testul a depistat forme de cancer la 91 la sută dintre persoanele care nu au prezentat simptome atunci când li s-au recoltat probe de sânge. Peste unu până la patru ani mai târziu au fost diagnosticate însă cu cancer la stomac, esofagian, de colon, pulmonar sau la ficat.

Cu adevarat uimitor este faptul că acest test a detectat cinci tipuri de cancer cu ani înainte ca bolile să poată fi identificate prin metodele convenționale de diagnostic.

.............

DETALII, AICI

×