x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate 3 tipuri de remedii antireumatice eficiente care calmează rapid durerea

3 tipuri de remedii antireumatice eficiente care calmează rapid durerea

23 Sep 2021   •   18:23
3 tipuri de remedii antireumatice eficiente care calmează rapid durerea
Sursa foto: Unsplash.com

Reumatismul este un termen generic folosit mai mult în popor pentru a descrie afecțiunile reumatice. Specialiștii în medicină, însă, preferă să definească exact boala reumatică, pentru a putea recomanda cel mai potrivit tratament. Există peste 200 de afecțiuni musculo-scheletale identificate până în prezent la peste jumătate din populația globului. Multe dintre remediile cunoscute și utilizate în prezent, cu eficiență dovedită în calmarea durerilor, se bazează pe efectele benefice naturale ale plantelor, iar unele dintre ele au rețete vechi, cu tradiție.

Creme și balsamuri

Una dintre cele mai apreciate de către suferinzii de artrite, artroze sau nevralgii agravate de frig este crema ArticularSinergic, un amestec de plante (extracte de ardei iute, gheara diavolului, frunze de salcie albă), uleiuri esențiale (arbore de ceai și pin) și compuși chimici potențiatori, cu eficacitate dovedită de aprecierile și recenziile celor care folosesc în mod constant produsul.

Un alt produs cu efecte calmante certe este și crema „Gheara ursului” – combinație eficientă de extracte naturale (usturoi, gheara diavolului, tătăneasă, ienupăr) și uleiuri esențiale (cânepă, chihlimbar și eucalipt). Utilizată în masajul terapeutic, crema are efect calmant, antiinflamator și de stimulare a circulației periferice.

Apreciată pe scară largă pentru puternicul rol terapeutic, îndeosebi în redarea mobilității articulațiilor și calmării durerilor, este și crema antireumatică Lyber. Acesta este un produs 98% natural, mix perfect din 17 plante (exemple: camfor natural, castan, salcie, crețușcă, piper, muștar negru) și petrol (amestec de hidrocarburi cu efecte antioxidante, vasodilatatoare și antireumatice).

Bazată pe ceară de albine, rășină de molid și ulei extravirgin de măsline, crema Dermacarpatin acționează și ea la nivelul articulației, calmând durerea și reducând inflamația în urma efectuării unui masaj terapeutic de minim 10-15 minute.

Uleiuri pentru masaj local

Destinat stimulării circulației sângelui în zonele dureroase, cu efect regenerator, antireumatic și antispastic, uleiul pentru masaj local Artrolin este, în fapt, un amestec de uleiuri vegetale (argan) și esențiale (bergamotă, ienupăr, nucșoară), care se aplică timp de 2-3 săptămâni cu 1 săptămână pauză.

Un alt ulei pentru masaj local – Artrilin – își bazează efectele binefăcătoare pe un alt amestec de uleiuri esențiale (lămâie, ghimbir, busuioc, cuișoare) și oferă efecte de calmare a durerilor și de reducere a inflamațiilor prin intermediul stimulării circulației sangvine.

Unguente și geluri

Printre cele mai eficiente unguente pentru combaterea efectelor negative ale poliartritelor și artrozelor este Celadrin forte. Amestec de acizi grași esterificați și mentol, utilizat îndeosebi pentru încetinirea efectului degenerativ al artritelor, Celadrin forte redă și menține mobilitatea și sănătatea articulațiilor, dar și pentru recuperarea musculaturii după efort susținut.

Un unguent natural excelent pentru masaj terapeutic este Artiglio Bio, bazat îndeosebi pe extractul de rădăcină de gheara diavolului și ulei esențial de cajeput sau jojoba. Gheara diavolului este o plantă perenă, utilizată de sute de ani în tratarea durerilor reumatice și a durerilor de cap, a malariei sau a unor afecțiuni ale pielii.

Între cele mai eficiente geluri antireumatice, Endolex se adresează îndeosebi celor care suferă din cauza circulației sangvine periferice de la nivelul picioarelor, are efect revigorant și relaxant datorită amestecului unic de extract de castan și viță-de-vie roșie, mentol și camfor.

Gelul Puterea ursului este un mix de plante (extracte de frunze de mentă, vâsc și viță de vie roșie, valeriană, ginseng și eucalipt) cu efect antiinflamator și relaxant. Se aplică prin masaj ușor pentru 10-15 minute în zona afectată de durere.

 

În marea lor majoritate, afecțiunile reumatice nu se pot vindeca, sunt degenerative și afectează un segment din ce în ce mai larg al populației la nivel mondial. Există, însă, multiple soluții pentru a atenua durerile și a face posibilă gestionarea bolii în marea majoritate a timpului, chiar și la vârste înaintate. Ideal este ca boala să fie depistată și tratată la timp cu remediile antireumatice indicate de medicul curant.

 

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/r40EYKVyutI

×