x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani

Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani

07 Mai 2021   •   16:42
 Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani
Sursa foto: Foto: Lucian Alecu

Autorităţile din Marea Britanie recomandă limitarea vaccinului AstraZeneca la persoanele peste 40 de ani, după raportarea a 242 de cazuri de cheaguri de sânge.

Totodată, Comitetul ştiinţific care supraveghează campania de vaccinare anti-Covid din Regatul Unit, JCVI, subliniază că beneficiile rămân mai mari decât riscurile asociate cu COVID-19.

Instituția a mai recomandat, în luna aprilie, să nu se administreze acest vaccin, dezvoltat împreună cu Universitatea din Oxford, celor cu vârste de peste 30 de ani.

Un studiu efectuat în Danemarca şi Norvegia a constatat rate uşor crescute de cheaguri de sânge la persoanele care au primit o primă doză de vaccin AstraZeneca anti-COVID-19, inclusiv cheaguri la nivelul creierului.
Cercetătorii au subliniat însă că astfel de efecte secundare sunt extrem de rare.

„Riscurile evenimentelor tromboembolice venoase descrise în acest studiu sunt mici, iar constatările ar trebui interpretate în contextul beneficiilor vaccinării COVID-19 atât la nivel social, cât şi la nivel individual”, au transmis aceștiia în jurnalul medical BMJ.

Mediafax

×
Subiecte în articol: AstraZeneca Marea Britanie