x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Avertisment OMS: Persoanele vaccinate anti COVID-19 trebuie să poarte în continuare măști de protecție

Avertisment OMS: Persoanele vaccinate anti COVID-19 trebuie să poarte în continuare măști de protecție

06 Iul 2021   •   15:06
Avertisment OMS: Persoanele vaccinate anti COVID-19 trebuie să poarte în continuare măști de protecție

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) îndeamnă persoanele vaccinate anti COVID-19 să poarte în continuare măști de protecție, ca măsură de protecție împotriva tulpinii Delta, care este extrem de contagiioasă și provoacă simptome severe, scrie cnbc.com.

„Oamenii nu sunt în siguranță doar pentru că s-au vaccinat cu cele două doze. Încă este nevoie să se protejeze. Vaccinul singur nu va opri transmiterea infecției. Oamenii trebuie să continue să poarte măștile constant, să stea mai mult în spații ventilate, să respecte igiena mâinilor, distanța fizică, să evite aglomerația. Aceste lucruri continuă să fie extrem de importante, chiar dacă sunteți vaccinați”, a precizat Mariangela Simao, oficial OMS.

Între timp, statele au renunțat la majoritatea restricțiilor. În SUA nu mai este oblgatorie purtarea măștilor însă numărul infecțiilor s-a menținut constant în ultima săptămână, cu o medie de 11.659 de noi infecții zilnice, potrivit datelor Universității Johns Hopkins. 

OMS cere persoanelor vaccinate să fiei prevăzătoare deoarece mare parte din oamen nu sunt imunizați iar noile tulpini se răspândesc rapid. 

În Israel, jumătate dintre adulții infectați cu varianta Delta au fost complet vaccinați cu Pfizer/BioNTech, determinând autoritățile să impună noi măsuri. 

„Da, puteți reduce unele măsuri și statele au recomandări diferite în acest sens. Dar este încă nevoie de precauție. După cum vedem, apar noi tulpini", a declarat dr. Bruce Aylward, un consilier principal al directorului general al OMS.

Totodată, organizația a anunțat, zilele trecute, că tulpina Delta devine dominantă la nivel mondial. Aceasta a apărut prima oară în India și este acum prezentă în peste 92 de țări. 

„Poate fi mai letală, deoarece este mai contagioasă și, în cele din urmă, îi va găsi pe acei indivizi vulnerabili care vor deveni grav bolnavi, trebuie spitalizați și pot muri”, spune dr. Mike Ryan, director executiv al Programul de urgență al sănătății al OMS.

Și președintele SUA, Joe Biden, a declarat că decesele cauzate de COVID-19 vor continua sî crească la nivel național din cauza tulpinii Delta și a avertizat că populația este încă nevaccinată. 

„600.000 de americani au murit și, cu această variantă Delta, știm că vor fi și alții. Știm că se va întâmpla. Trebuie să vaccinăm tinerii ”, a declarat acesta.


 
×
Subiecte în articol: oms COVID tulpina delta