x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Care este durata de imunizare a vaccinului anti-COVID-19 produs de Moderna

Care este durata de imunizare a vaccinului anti-COVID-19 produs de Moderna

07 Ian 2021   •   14:52
Care este durata de imunizare a vaccinului anti-COVID-19 produs de Moderna

Vaccinul produs de compania americană Moderna oferă protecție împotriva infecției cu virusul SARS-CoV-2 timp de circa doi ani, potrivit directorului executiv Stephane Bancel, citat de Reuters. Însă va fi nevoie de informații suplimentare pentru a putea spune cu exactitate care este perioada de imunitate oferită de acest tratament. 

"Dezintegrarea anticorpilor generată de vaccin la oameni scade foarte încet. Credem că va exista protecţie pentru vreo doi ani", declarat oficialul. El a mai precizat că Moderna urmează să demonstreze eficiența medicamentului și asupra altor tulpini de COVID-19, deja prezente în Marea Britanie și Africa de Sud. 

Dezvoltat pe baza tehnologiei ARN Mesager, vaccinul este introdus în celule pentru ca sistemul imunitar să producă proteinele virale necesare pentru crearea anticorpilor. 

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a autorizat vaccinul Moderna, cel de-al doilea admis în UE, după cel realizat de Pfizer/BioNTech.  În mod normal, procesul de producție, testare și autorizare a vaccinurilor durează mai mulți ani. 

 


 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID moderna