x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Câte calorii conțin cele mai populare băuturi și cum facem cu alcoolul când vrem să slăbim

Câte calorii conțin cele mai populare băuturi și cum facem cu alcoolul când vrem să slăbim

24 Feb 2020   •   19:30
Câte calorii conțin cele mai populare băuturi și cum facem cu alcoolul când vrem să slăbim
Sursa foto: pixabay.com

Alcoolul îngrașă și favorizează apariția celulitei. Vă spun asta încă de la început ca să fiu liniștită că mi-am făcut datoria. :)) Dar nu obișnuiesc să fiu drastică și înțeleg plăcerile vieții. Doar că trebuie să existe măsură în toate. De ce să mai trăim dacă nu avem plăceri?! Acum că am depășit momentul cu “nu e bine”, să vedem ce putem face ca să ne satisfacem această plăcere cu băuturile alcoolice dar să ne și menținem silueta.

În primul rând, trebuie să luați în calcul băuturile alcoolice ca pe orice alt aliment pentru că au aport caloric și încă unul mare. Vă dau imediat lista cu numărul de calorii pentru cele mai populare tipuri de băuturi alcoolice.

Vă spun, înainte, că este în regulă să beți alcool dacă o faceți cu măsură. Și anume 150 de ml de vin, de preferință roșu și din sursă cât mai de încredere, în cazul femeilor și 300 de ml pentru bărbați. Așa recomandă profesorul Gheorghe Mencinicopschi, așa vă spun și eu.  Și acum lista:

  • Bere: 153 kcal/350 ml (103 în cazul berii light)
  • Vin roșu: 125 kcal/150 ml
  • Vin alb: 121 kcal/150 ml

Citește mai mult pe andreeasava.ro

×