x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Cea mai mare unitate de primiri urgenţe din ţară, la Spitalul Universitar Bucureşti

Cea mai mare unitate de primiri urgenţe din ţară, la Spitalul Universitar Bucureşti

de Steluta Indrei    |    02 Aug 2011   •   10:25
Cea mai mare unitate de primiri urgenţe din ţară, la Spitalul Universitar Bucureşti

La Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) a fost inaugurata astazi cea mai mare unitate de primiri urgente din Romania. In cadrul unitatii a fost infiintat de curand si un serviciu SMURD, urmand sa fie redeschis si heliportul din vecinatate.

Noua unitatea de primiri urgente (UPU) are o suprafata de 3.500 metri patrati si respecta in totalitate standardele europene in materie de circuite si dotare. “Unitatea nu este cu nimic mai prejos fata de orice alta sectie similara din spitalele din Paris sau Viena', a spus la ceremonia de inaugurare ministrul Sanatatii, Cseke Attila.

Aceasta este a doua unitate de primiri urgente finalizata din cele cinci cuprinse intr-un program, in valoare de 35 milioane de lei, al Ministerului Sanatatii. “In aprilie anul acesta, am redeschis o unitate de primiri urgente cu totul schimbata si modernizata la Constanta. Acum ne aflam in cea mai mare UPU din tara la Spitalul Universitar Bucuresti. Deja exista contractul semnat si pentru inceperea lucrarilor la Spitalul de Urgenta Floreasca, iar in toamna vom putea inaugura noi cladiri ale UPU Targu-Mures si Satu Mare', a declarat ministrul Cseke Attila.

Noul departament UPU de la Spitalul Universitar va intra in functiune in cel mult doua saptamani, pana atunci angajatii primind ultimele instructiuni pentru buna desfasurare a activitatii, a explicat managerul SUUB, prof. dr Catalin Carstoiu.

La inaugurare au mai fost prezenti premierul Emil Boc, subsecretarul de stat Raed Arafat, dr Alis Grasu si dr Cristian Grasu, de la conducerea Serviciului de Ambulanta Bucuresti-Ilfov, dr Bogdan Oprita, coordonatroul SMURD Bucuresti.

×