x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Celulele T protejează împotriva noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2

Celulele T protejează împotriva noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2

01 Apr 2021   •   11:36
Celulele T protejează împotriva noilor tulpini ale virusului SARS-CoV-2

Celule T, responsabile cu apărarea organsmului împotrva infecțiilor, protejează și împotriva a trei tulpini a virusului SARS-CoV-2, după cum arată un studiu de laborator realizat în SUA, scrie Reuters.

Cercetătorii de la Institutul Naţional de Alergii şi Boli infecţioase (NIAID) au descoperit că, pe lângă anticorpi, care împiedică virusul să atace celulele umane, și celulele T au rol de protecţie.
''Datele noastre, precum şi rezultatele de la alte grupuri, demonstrează că răspunsul celulelor T la COVID-19 în cazul persoanelor infectate cu variantele virale iniţiale pare să recunoască și tulpinile din Marea Britanie, Africa de Sud şi Brazilia'', a spus coordonatorul studiului, Andrew Redd, de la NIAID şi Universitatea de Medicină Johns Hopkins.

Au fost analizate probe de sânge recoltate de la 30 de persoane care s-au recuperat după COVID-19 înainte de apariţia noilor variante. A fost identificată și o formă specifică de celule T active împotriva coronavirusului şi au analizat reacţia acestora la noile variante. Răspunsul celulelor T a rămas în mare parte intact, dovedindu-se capabile să recunoască toate mutaţiile din tulpinile studiate.

Sunt necesare studii mai ample pentru confirmarea acestor concluzii. Totodată, este necesară monitorizarea continuă pentru variante care scapă atât protecţiei oferite de anticorpi, cât şi a celulelor T.

Studiul a fost acceptat pentru publicare în Open Forum Infectious Diseases.

×
Subiecte în articol: celule t COVID tulpini