x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Dr Andrei Constantinovici îți răspunde la 7 întrebări despre implantul dentar

Dr Andrei Constantinovici îți răspunde la 7 întrebări despre implantul dentar

28 Sep 2020   •   15:47
Dr Andrei Constantinovici îți răspunde la 7 întrebări despre implantul dentar

Implantul dentar este o rădăcină artificială construită din materiale precum titan sau zirconiu și care poate servi drept suport în cadrul unei restaurări protetice pentru a înlocui dinții lipsă. Dr. Andrei Constantinovici este fondatorul clinicii Dentaplus, clinica de stomatologie in sector 2 , care îți poate reda zâmbetul fără jumătăți de măsură și care a devenit cunoscută pentru tehnica de slow dentistry.

La Dentaplus, lucrările de protetică se desfășoară fără grabă, stres și cu cea mai mare atenție și seriozitate față de igienă și dezinfectare, lucruri impuse de contextul COVID-19.

Anxietate severă a românilor față de mersul la medicul dentist este bine-cunoscută, de aceea, dr. Andrei Constantinovici a decis să răspundă la 5 întrebări legate de implantul dentar frecvent întâlnite printre potențialii pacienți.

  1. Care este cel mai bun implant dentar?

Termenul de “bun” este unul subiectiv care diferă de la pacient la pacient. Dincolo de brandingul răsunător și marketingul fiecărui implant în parte, cel mai bun implant dentar pentru un pacient este cel recomandat de medicul dentist care cunoaște situația danturii acestuia. .

  1. Putem face implanturi dacă suferim de edentație totală (lipsa tuturor dinților)?

Desigur! Implanturile reprezintă cea mai bună variantă de tratament pentru edentația totală. Putem apela la tratamente cu proteze mobilizabile stabilizate pe un număr limitat implanturi (2-4) sau în mod ideal pe restaurări fixe pe un număr superior de implanturi (începând de la 4-6 implanturi). Tratamentul tip Fast & Fixed este unul din cele mai cunoscute din această ultimă categorie.

  1. Cât rezistă un implant dentar? Care este durata de viață a unui implant dentar?

Unele studii clinice indică o rată de supraviețuire a implantului dentar ce poate ajunge până la 25 ani. Perioada de viață a acestuia este influențată direct de menținerea unei igiene orale adecvate ce includ periajul după fiecare masă și folosirea apei de gură sau a aței dentare, precum și de controale regulate la medicul specialist.

  1. La cât timp se scot firele după implant dentar?

Care fire? Cu noile tehnologii de implanturi ghidate digital,pe care le folosim la noi în clinică, este posibila aplicarea de implanturi complet non-invaziv, fără taietura și implicit fără fire! Dacă totuși se apelează la tehnici clasice ce necesita sutură, firele sunt de regulă scoase după 10-14 zile de la realizarea implantului dentar.

  1. Din ce este compus un implant dentar?

Implantul dentar este în general confecționat dintr-un metal cât mai pur cum ar fi titanul pentru a se “suda” în os. De obicei, este format din două segmente, unul intraosos (implantul propriu-zis) și unul supraosos sub numele de bont protetic peste care va fi atașată o coroană, o proteză sau o punte.

Aceste două componente pot fi unite printr-un șurub intern sau pot veni deja sudate. Cea mai bună variantă este cea compusă din două bucăți deoarece este mult mai versatilă pe nevoile pacientului.

×
Subiecte în articol: Dr. Andrei Constantinovici Dentaplus