x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate UPDATE Cursa vaccinurilor anti COVD-19. Când vor fi gata

UPDATE Cursa vaccinurilor anti COVD-19. Când vor fi gata

26 Oct 2020   •   12:52
UPDATE Cursa vaccinurilor anti COVD-19. Când vor fi gata

Marea Britanie intenționează să lanseze un vaccin anti COVID-19 până la mijlocul anului 2021. Este vorba de cel dezvoltat de Universitatea Oxford și Astra Zeneca, transmite Reuters.

"Sper ca lansarea să aibă loc în prima jumătate a anului viitor. Dorim să fim pregătiţi în cazul în care totul merge perfect, dar nu mă aştept că vom reuşi să facem acest lucru anul acesta", a declarat ministrul Sănătății, Matt Hancock.

Acesta se află acum în faza de testare pe persoane cu vârste între 18 și 55 de ani. 

Un vaccin anti-COVID-19 va fi supus primelor teste clinice începând din luna noiembrie. Acesta a fost produs de Institutul Israelian de Cercetări Biologice (IIBR), scrie AFP.

Se numește "BriLife" și este de tip VRV și a avut rezultate bune pe șoareci, iepuri și porci. 

Există 40 de vaccinuri care se dezvoltă acum la nivel mondial. Dintre acestea, 10 se află la nivel avansat, transmite OMS.

Cel israelian va începe testele pe doi voluntari, cu vârste între 18 şi 55 de ani, recomandaţi de spitalele Sheba şi Hadassa. În funcție de rezultate, se vor extinde cercetările pe alte 80 de persoane, iar în decembrie numărul acestora ar trebui să ajungă la 980. În total, numărul participanților la studiu ar trebui să fie în jur de 25.000. Ultima etapă este programată pentru lunile aprilie/mai. 

Deocamdată sunt produse 25.000 de doze, iar producția se preconizează să ajungă la 15 milioane. 

 

×
Subiecte în articol: vaccin COVID Israel Marea Britanie