x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Viaţă sănătoasă Starea de sanatate Medic, despre criza coronavirus: ”Temperaţi-vă frica, nu vă panicaţi”

Medic, despre criza coronavirus: ”Temperaţi-vă frica, nu vă panicaţi”

14 Mar 2020   •   20:40
Medic, despre criza coronavirus: ”Temperaţi-vă frica, nu vă panicaţi”
Sursa foto: pixabay.com

Medicul Abdu Sharkawy, specialist în boli infecţioase din Toronto, recomandă oamenilor să își tempereze frica şi să nu se panicheze, să se educe, să învețe ce înseamnă igiena corectă şi ce importanţă are aceasta în prevenirea bolilor contagioase.

Medicul sublinează ideea că noul coronavirus nu face atât de mult rău cât poate face atitudinea de ”să-mi fie mie bine”.

Medicul Abdu Sharkawy explică cum valul de panică ce a pus stăpânire pe societate va putea duce la prăbuşirea economiei, la falimentul multor afaceri. Totodată, critică atitudinea oamenilor de a-şi face provizii haotic, în cantităţi mari, ca şi cum s-ar retrage într-un buncăr antiatomic într-o lume postapocaliptică.

Specialistul în boli infecţioase din Toronato spune că îi este teamă că restricţiile de călătorie vor fi atât de drastice încât familiile nu se vor mai reuni cu ocazia unei nunţi sau ca unei înmormântări.

„Sunt medic infecţionist de peste 20 de ani, văd zilnic pacienţi bolnavi. Am lucrat în spitale mici şi în zonele cele mai sărace ale Africii. HIV/SIDA, hepatită, tuberculoză, SARS, rujeolă, pojar, pertussis, difterie... puţine sunt bolile la care nu m-am expus. Cu excepţia SARS, restul problemelor nu m-au afectat, nu m-au făcut să mă simt vulnerabil, speriat sau copleşit. Nu mi-e teamă de COVID-19. Mai degrabă sunt îngrijorat de implicaţiile pe care le va avea această epidemie care se extinde rapid în toată lumea. Sunt, pe bună dreptate, îngrijorat în privinţa persoanelor vârstnice, cu o stare de sănătate fragilă”, a declarat Abdu Sharkawy.

Sursa: Mediafax

×
Subiecte în articol: coronavirus